Ποιο είναι το φθηνότερο SUV στον πλανήτη;

Πόσο τιμάται η αγορά ενός καινούργιου crossover/SUV; Σίγουρα πάνω από 10.000 ευρώ. Το Dacia Sandero Stepway, που είναι και η πιο οικονομική πρόταση της ελληνικής αγοράς, ξεκινά από τις 11.590 ευρώ. Σε σύγκριση με το φθηνότερο SUV παγκοσμίως, πάντως, ακόμα και το ρουμανικό crossover φαντάζει…Mercedes GLC!

Το KWID συνθέτει την απάντηση της Renault στα αιτήματα των Ινδών για σύγχρονα αυτοκίνητα, που θα ανταποκρίνονται στις μορφολογικές και δημογραφικές ιδιαιτερότητες της αχανούς χώρας τους. Από εμφάνιση τα πηγαίνει μια χαρά, έχοντας τον απαραίτητο περιπετειώδη χαρακτήρα ελέω πλαστικών προστατευτικών και 184 χλστ. απόστασης από το έδαφος, μαζί με τον δυναμισμό που προσδίδουν τα οριζόντια φώτα ημέρας LED και η μεγάλη μάσκα. Στην έκδοση Climber, δε, συναντάμε πορτοκαλί πινελιές στα καλύμματα των καθρεπτών, το πλαίσιο των εμπρός προβολέων και την προστατευτική ποδιά.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα πιο ανθεκτικά μεταχειρισμένα SUV;

Οι διαστάσεις είναι ό,τι πρέπει για τους πλημμυρισμένους από οχήματα δρόμους της Ινδίας, με 3.731 χλστ. μήκους, 1.579 χλστ. πλάτους, 1.474 χλστ. ύψους και 2.422 χλστ. μεταξονίου να φιλοξενούν με άνεση 4 ή και 5 επιβάτες. Πέρα από εκεί, το KWID συναρμολογείται επίσης στην Βραζιλία, ενώ διατίθεται στην Κίνα και την Ινδονησία.

Στο εσωτερικό δεν λείπει η ψηφιακή εποχή, με τον ανάλογο πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό να κυριαρχούν.

Την κίνηση όλων αυτών αναλαμβάνουν δυο τρικύλινδροι ατμοσφαιρικοί κινητήρες: ο 0.8 SCe των 54 ίππων και 72 Nm ροπής και ο 1.0 SCe των 68 ίππων και 91 Nm ροπής, συνδυαζόμενοι με 5άρι χειροκίνητο (ο 0.8) ή αυτοματοποιημένο ίδιων σχέσεων (ο 1.0). Η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Το KWID, λοιπόν, ξεκινά από τις 283.290 ρούπια. Ήτοι, μόλις 3.660 ευρώ! Η κορυφαία έκδοση Climber φτάνει στις 484.490, δηλαδή 6.260 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store