Ποιο είναι το φθηνότερο ταχύτερο αυτοκίνητο;

Οι υψηλές ταχύτητες και οι κινητήρες με πολλά άλογα αρέσουν σε πολλούς οδηγούς, όμως τα αυτοκίνητα που κολλάνε τον οδηγό στο κάθισμα με την επιτάχυνσή τους και ξεπερνούν τα 300 χλμ./ώρα τελικής, κοστίζουν πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Δείτε ακόμη: Βλέπετε κάτι περίεργο στη νέα Chevrolet Corvette;

Ωστόσο, υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο sportscar, το οποίο προσφέρει όλα τα παραπάνω, σε τιμή πολύ χαμηλότερη έναντι αντίπαλων μοντέλων. Όχι ότι μπορούν να το αγοράσουν όλοι, ωστόσο είναι σίγουρα προσιτό, στην αγορά των Η.Π.Α τουλάχιστον. Ο λόγος γίνεται για τη νέα Chevrolet Corvette Stingray C8 με τον ολοκαίνουργιο 6.2 λτ. LT2 V8 κινητήρα, απόδοσης 495 ίππων και 637 Nm ροπής. Το -τοποθετημένο για πρώτη φορά στο κέντρο σε Corvette, μηχανικό αυτό σύνολο περνάει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Η τελική ταχύτητα της νέας Corvette φτάνει τα 312 χλμ./ώρα, ενώ με το Z51 Performance Package τα 0-60 μ.α.ω (0-96 χλμ./ώρα) επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Η νέα Chevrolet Corvette Stingray 1LT πωλείται στις Η.Π.Α. από 59.995 δολάρια (54.120 ευρώ), όταν για παράδειγμα η Porsche 718 Cayman GTS των 365 ίππων και των 290 χλμ./ώρα τελικής πωλείται από 80.700 δολάρια (72.730 ευρώ). Στον εξοπλισμό της βασικής Corvette 1LT περιλαμβάνονται τα πάντα, όπως είναι -εκτός άλλων- ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, είσοδος χωρίς κλειδί, φρένα Brembo, driver mode με 6 προφίλ οδήγησης (Tour, Sport, Track, Weather, MyMode και Z-Mode), κάμερα οπισθοπορείας, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, 2ζωνικός κλιματισμός κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Η νέα Corvette είναι φθηνότερη από BMW Z4 2.0 λτ.

Get it on Google Play Download on the App Store