Πωλείται αγωνιστικό Megane με κινητήρα Nissan GT-R!

H κορυφαία έκδοση παραγωγής του Renault Megane είναι το R.S. Trophy-R, που τον τελευταίο καιρό καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίστας μετά το άλλο. Μπροστά στο σημερινό, όμως, μοιάζει με 1.5 dCi.

Η Renault έχει μακρά παράδοση στα πρωταθλήματα Ενιαίων, με αυτοκίνητα όπως το κεντρομήχανο Clio V6 να πιστοποιούν την τρέλα των Γάλλων με τις ιδιαίτερες κατασκευές και τις συμμετοχές τους σε αγώνες. Το Megane R.S.01 αποτελεί την πρόσφατη και μια από τις πιο τρανές αποδείξεις. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε το 2014 από την Renault Sport, τους ανθρώπους δηλαδή που ετοιμάζουν και τα μονοθέσια της Formula 1. Η εμφάνιση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για τις δυνατότητές του.

Δείτε ακόμα: Το VW Golf GTI TCR μετριέται με το Renault Megane R.S. Trophy (+video)

Πρόκειται για ένα εξόχως εντυπωσιακό αγωνιστικό, που στέκεται με περισσή άνεση δίπλα στα «τέρατα» του DTM. Τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και επιδόσεων. Διατηρώντας την παράδοση, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Όμως δεν πρόκειται για τον 1.800άρη τούρμπο του R.S. Μια κατασκευή με τέτοιο παρουσιαστικό, εξάλλου, δεν θα μπορούσε να κινείται από κάτι ταπεινό. Εξ ου και η ανάληψη καθηκόντων από τον VR38DETT – τον κινητήρα του Nissan GT-R, κοινώς!

Ο 3.8 V6 twinturbo αποδίδει 550 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και 630 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ., ωστόσο το 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη έχει δώσει τη θέση του σε ένα 7άρι σειριακό, το οποίο δεν στέλνει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς. Τουναντίον, το R.S.01 είναι πισωκίνητο! Και πανάλαφρο, χάρις στο ανθρακονημάτινο σασί της Dallara. Το βάρος βρίσκεται στα 1.100 κιλά και η τελική μπορεί να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα, με την κάθετη δύναμη στο σημείο αυτό να ακουμπά τους 1,7 τόνους! Για την αρωγή του οδηγού, υπάρχουν επίσης traction control, ABS και σύστημα anti-stall, που αποτρέπει το σβήσιμο του κινητήρα στην εκκίνηση.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται ελληνικό και σπάνιο Renault Clio V6

Το πρωτάθλημα εγκαταλείφθηκε το 2016 και τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν, πλέον διατίθενται προς πώληση. Το συγκεκριμένο είναι του ’15 και έχει γράψει 9.656 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με την τιμή να ορίζεται στις 269.459 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store