Πόσα επενδύει η Toyota σε ιπτάμενα οχήματα;

Μια νέα επένδυση αυτή τη φορά στον κλάδο των ιπτάμενων οχημάτων, πραγματοποιεί η ιαπωνική φίρμα χρηματοδοτώντας την Joby Aviation, με 353 εκατ. ευρώ!

Η τελευταία, είναι μια αεροναυπηγική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε ιπτάμενα οχήματα, που έχουν την δυνατότητα για κάθετες απογειώσεις/προσγειώσεις!

Δείτε ακόμα:  Toyota Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία σε αξία

Τα eVTOL οχήματα, όπως για την ακρίβεια χαρακτηρίζονται αυτά, προσφέρουν ήσυχες και οικονομικές αεροπορικές υπηρεσίες. Η τεράστια αυτή επένδυση της Toyota σημαίνει πως οι Ιάπωνες είναι οι κύριοι χρηματοδότες, μιας και οι υπόλοιποι επενδυτές έδωσαν 175 εκατ. ευρώ. Πέρα από τα χρήματα, η Toyota θα προσφέρει στην Joby, την εμπειρία της στον τομέα της κατασκευής, του ελέγχου ποιότητας και της διαχείρισης του κόστους. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει και να παράγει ένα eVTOL ακόμα πιο εύκολα!

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό 300+ ίππων το νέο Toyota Land Cruiser

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για το όχημα της Joby. Βέβαια στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι είναι ένα αεροσκάφος τεσσάρων επιβατών το οποίο μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 322 χλμ./ώρα, με την αυτονομία του αγγίζει τα 241 χλμ. Κι όλα αυτά με μια μόνο φόρτιση. Όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Toyota, ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για τον ανερχόμενο κλάδο των αερομεταφορών. Τα οφέλη του θα είναι πάρα πολλά και μάλιστα για καθημερινή χρήση εντός κι εκτός των αστικών κέντρων.

Get it on Google Play Download on the App Store