Που οφείλεται η μεγάλη άνοδος των ταξινομήσεων Αυγούστου;

Αν και ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών και συνήθως παγώνει η αγορά, φαίνεται πως φέτος υπήρξε η εξαίρεση στον κανόνα. Και αυτό γιατί ο Αύγουστος του 2018 δεν παρουσίασε απλώς μία αύξηση, ακολουθώντας τον ανεβασμένο ρυθμό της χρονιάς, αλλά εκτοξεύθηκε πωλησιακά.

Δείτε ακόμη: «Μεταχειρισμένα όνειρα» με 8.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το φετινό Αύγουστο ήταν αυξημένες κατά 50,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Για την ακρίβεια, τον Αύγουστο του 2017 είχαν ταξινομηθεί σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Σ.Ε.Α.Α. 5.134 αυτοκίνητα, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 7.718 αυτοκίνητα.

Συνολικά, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων είναι αυξημένες κατά 23,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ποιος ο είναι όμως ο λόγος που έγινε αυτό; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σ.Ε.Α.Α. η μεγάλη αύξηση ταξινομήσεων του περασμένου Αυγούστου έχει έκτακτο χαρακτήρα, αφενός γιατί προστέθηκαν εκκρεμείς ταξινομήσεις του Ιουλίου και αφετέρου, κυρίως, γιατί η έλευση της κοινοτικής νόρμας από 1/9/2018 σχετικά με τις νέες μετρήσεις εκπομπών ρύπων, προέτρεψε τους διανομείς να επιταχύνουν ταξινομήσεις που θα υλοποιούνταν στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Τα αυτοκίνητα που κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους

Για την ιστορία να πούμε πως παρά την αυξημένη κινητικότητα που παρουσιάζει η αγορά αυτοκινήτου το 2018, βρίσκεται 60,5% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Get it on Google Play Download on the App Store