Προηγμένο σύστημα μείωσης θορύβου της Hyundai!

Ο όμιλος της Hyundai και οι ερευνητές του εξελλίσουν μια πρωτοποριακή τεχνολογία που θα κάνει την καμπίνα εξαιρετικά αθόρυβη.

Η τεχνολογία ενεργής ακύρωσης των θορύβων των δρόμων (Road Noise Active Noise Control system- RANC), βασίζεται στην αντίστοιχη τεχνολογία (Active Noise Control- ANC) που ήδη διαθέτουν οι Κορεάτες.

Δείτε ακόμα: Πρώτη γεύση από το νέο Hyundai Tucson;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εν λόγω σύστημα θα μειώνει τον θόρυβο εντός της καμπίνας κατά 3 ντεσιμπέλ. Χάρη στην τεχνολογία Active Noise Control που ήδη χρησιμοποιεί ο όμιλος Hyundai, το σύστημα αναλύει τους ήχους που φθάνουν στο εσωτερικό της καμπίνας κι εν συνεχεία εκπέμπει ανεστραμμένα ηχητικά κύματα τα οποία τους ακυρώνουν. Όμως χάρη στην τεχνολογία RANC πάμε ένα βήμα παραπάνω, μιας και το σύστημα αναλύει διάφορους τύπους θορύβων, ξεχωρίζοντας αυτούς που προέρχονται για παράδειγμα από τα ελαστικά και αυτούς που οφείλονται στην ποιότητα κύλισης και τους αντιμετωπίζει ανάλογα. Το RANC διαθέτει έναν αισθητήρα επιτάχυνσης, ο οποίος υπολογίζει τους κραδασμούς από το δρόμο, ενώ ένας εξελιγμένος υπολογιστής κάνει την απαραίτητη ανάλυση του θορύβου από το δρόμο κι εν συνεχεία φροντίζει να τον μειώσει, ανεξάρτητα στη θέση του οδηγού, του συνοδηγού, καθώς και στο πίσω κάθισμα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το νέο Hyundai Sonata;

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Gangdeok Lee, ειδικός ερευνητής «το RANC είναι μια κορυφαία τεχνολογία που αποτελεί το επόμενο βήμα σε σχέση με την υπάρχουσα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον». Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται με βάση τα μελλοντικά οχήματα τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, κάτι που σημαίνει πως αφού δεν θα υφίσταται θόρυβος από τον κινητήρα, αυτός της κύλισης και του ανέμου θα είναι εντονότεροι και εκεί πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα!

 

Get it on Google Play Download on the App Store