Πρωταγωνίστρια η Alfa Romeo στο Goodwood!

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η ετήσια γιορτή του αυτοκινήτου, ευρύτερα γνωστή ως Goodwood Festival of Speed. Και η Alfa Romeo δεν θα μπορούσε να λείπει.

Δείτε ακόμα: «Ελληνική» Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 με πινακίδες!

Οι Ιταλοί κατεβαίνουν πάνοπλοι, με τις Giulia και Stelvio Racing να πλαισιώνουν την πηγή της έμπνευσής τους: το μονοθέσιο της Alfa στην Formula 1. Και τα δύο μοντέλα είναι οι κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio Verde, με τον twinturbo V6 των 2.9 λίτρων και 510 ίππων στα μηχανοστάσιά τους. Η Giulia QV επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 307 χλμ./ώρα, ενώ το SUV alter ego της χρειάζεται τον ίδιο χρόνο για να επιταχύνει στο «κατοστάρι» από στάση και η τελική φτάνει τα 283 χλμ./ώρα. Για την ιστορία, η Alfa Romeo Sauber C32 (στο περσινό μονοθέσιο αποδίδουν φόρο τιμής, φέτος έχει μετονομαστεί σε Alfa Romeo Racing και το «όπλο» των Kimi Raikkonen – Antonio Giovinazzi είναι η C38) χρειάζεται περί τα 2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική -αναλόγως ρύθμισης αεροδυναμικών και κιβωτίου- μπορεί να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Alfa Romeo Giulia 2.0 λτ. 280 hp Veloce Q4

«Παρούσα» δηλώνει και η Tonale, σε πρωτότυπη μορφή. Το αυτοκίνητο, δηλαδή, που θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό της μιλανέζικης φίρμας στην δημοφιλέστερη κατηγορία παγκοσμίως: τα μικρομεσαία SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store