Πρώτη γεύση από το νέο Audi RS Q3

To νέο Audi Q3 παρουσιάστηκε προ λίγων ημερών, πανέτοιμο να κατέβει στον εμπορικό στίβο μάχης που ακούει στο όνομα «μικρομεσαία SUV», ενώ ήδη ετοιμάζεται η κορυφαία του έκδοση RS Q3, για την οποία ο ανεξάρτητος σχεδιαστής XTomi μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα για το πως θα μοιάζει.

Δείτε ακόμα: Πρεμιέρα για το νέο Audi Q3 (+video)

Το RS Q3 θα διαθέτει τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2.5 λίτρων και 400 ίππων που συναντάμε στο RS 3. Οι επιδόσεις αναμένονται στο ίδιο -κορυφαίο- επίπεδο, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να απαιτούν περίπου 4,5 δλ. και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 ή 270 χλμ./ώρα, ανάλογα την έκδοση. Τέτοια νούμερα δεν μπορούνε να μείνουν δίχως την αντίστοιχη εμφάνιση, οπότε ο XTomi σχεδίασε μια ψηφιακή απεικόνιση από την οπτική του για το look του κορυφαίου Q3.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο Audi Q8

Η μάσκα στην εισαγωγή είναι βαμμένη μαύρη, οι προφυλακτήρες μιμούνται το μοτίβο του RS 3, υπάρχουν πλαϊνές ποδιές και οι χαρακτηριστικοί τροχοί των μοντέλων RS, ενώ δεν λείπει και η μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Γενικότερα, όπως το Q3, έτσι και το RS αντλεί αρκετή έμπνευση από την ναυαρχίδα των SUV της Audi, το Q8. To νέο RS Q3 αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store