Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Rapid

H Skoda κέντρισε τα βλέμματα του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι με την παρουσίαση του Vision RS, ενός πρωτοτύπου σχεδιασμένο να «φωτογραφίσει» ένα μελλοντικό hot hatch από την τσέχικη εταιρία. Αν και δεν ειπώθηκε από επίσημα χείλη, ήταν «φως φανάρι» πως πρόκειται για τον προπομπό του επόμενου Rapid. Kάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα, με την πρώτη φωτογραφία του νέου μικρομεσαίου χάτσμπακ της Skoda.

Δείτε ακόμα: «Οικογενειακό καβγαδάκι» ανάμεσα σε Skoda και VW

Η φωτογραφία, φυσικά, εξυπηρετεί τους σκοπούς της δημιουργίας αγωνίας (γνωστότερο ως «teasing») και δεν αποκαλύπτει πολλά από το επερχόμενο μοντέλο, όμως ακόμα κι έτσι μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα τις επιρροές από το Vision RS. Το προφίλ, η γραμμή της οροφής και οι αναλογίες παρουσιάζονται ταυτόσημες με αυτές του πρωτοτύπου, ενώ και η διαμόρφωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων ακολουθεί πιστά -σε προσαρμοσμένο βαθμό, πάντα- τις επιταγές του concept car. Το αιχμηρό εμπρός μέρος του Vision RS εμφανίζεται και εδώ, αν και δεν φαίνεται το κατά πόσο υιοθετούνται τα δυναμικά φανάρια του πρωτοτύπου. Κρίνοντας από την φωτογραφία, πάντως, και με δεδομένες τις ενθουσιώδεις δηλώσεις των ιθυνόντων της Skoda για τον «αστέρα» τους στο Παρίσι και το πόσο έτοιμος είναι να μπει στην παραγωγή, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το Rapid 2ης γενιάς θα είναι ένα Vision RS, χωρίς τις θεόρατες ζάντες και το επιθετικό look. Αυτά θα είναι υπόθεση της κορυφαίας έκδοσης RS.

Διαβάστε επίσης: Νέα Skoda Octavia 1.5 TSI G-TEC με φυσικό αέριο

Σχετικά με αυτή, η Skoda έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και στοχεύει απευθείας στο VW Golf GTI. Για το πιθανολογούμενο Rapid RS υπάρχουν και τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με το plug-in υβριδικό σύνολο του 1.500αρη TSI των 150 ίππων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ 102 ίππων να αποδίδει συνολικά 245 ίππους. Για τις «καθημερινές» εκδόσεις του νέου Rapid δεν έχουν πληροφορίες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθούν οι 1.0 και 1.5 TSI σε διάφορες εκδοχές ισχύος, ενώ δεν αποκλείεται να βρει θέση κάτω από το καπό και ο 1.5 TDI. Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store