Σημαντικές βελτιώσεις για το Android Auto (+video)

Προ 4ετίας είχαμε την πρώτη επαφή με το Android Auto το οποίο παρουσίασε η Google. Τώρα προσφέρεται ανανεωμένο και με βελτιωμένες δυνατότητες στο αγοραστικό του κοινό.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη από αυτό το καλοκαίρι, επιτρέποντας στο χρήστη τον πλήρη έλεγχο του smartphone του χωρίς να πρέπει να αφήσει το τιμόνι από τα χέρια του, απολαμβάνοντας παράλληλα γρήγορη πλοήγηση στο μενού.

Δείτε ακόμη: Nέο compact SUV Hyundai Venue

Επιπρόσθετα θα περιλαμβάνει και Dark Mode, ενώ η σχεδίαση του λογισμικού έχει γίνει ακόμη πιο φιλική για τον χρήστη και μάλιστα με αυξημένη ροή πληροφοριών. Πέρα όλων των άλλων υπάρχει νέο κέντρο ενημερώσεων, όπου ο χειριστής θα μπορεί να ελέγχει τις εφαρμογές, τόσο από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου του, όσο και από το κινητό του. Η σύνδεση με το βοηθό, (Assistant) του συστήματος θα γίνεται άμεσα, με την σύνδεση του κινητού με το Bluetooth σύστημα του αυτοκινήτου ή αν ο οδηγός πει: Hey Google, lets drive!”

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το ψηφιακό κλειδί της Hyundai

Όμως δεν είναι μόνο οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο Android Auto σε επίπεδο οδήγησης. Πλέον θα μπορούν μέσω του προηγμένου λειτουργικού να ελέγχονται και μερικές παράμετροι του αυτοκινήτου, απλά με φωνητικές εντολές. Για παράδειγμα ο οδηγός θα μπορεί να πει: Hey Google, ενεργοποίησε το κλιματισμό στους 24 βαθμούς”! Το βελτιωμένο σύστημα θα λειτουργήσει σε οχήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blue Link της Hyundai και την τεχνολογία Mercedes me connect.

Get it on Google Play Download on the App Store