Πολυτελής μάρκα αυτοκινήτου βράβευσε σουτιέν!

Με τίτλο Lexus «Algorithmic lace», δηλαδή αλγοριθμική δαντέλα, ένα σουτιέν βραβεύτηκε φέτος για το σχεδιασμό του στα Lexus Design Award.

Εύλογα θα αναρωτιέστε τι σχέση ένα γυναικείο εσώρουχο με την αυτοκίνηση. Όμως το πραγματικό νόημα για το συγκεκριμένο σουτιέν είναι πολύ βαθύτερο από ένα απλό βραβείο, μιας και αποτελεί σημαντική βοήθεια για γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή.

Δείτε ακόμη: Lexus «ζωντάνεψε» και την «κοπάνησε»! (+video)

Το Lexus Design Award, το οποίο ήδη μετράει επτά χρόνια, δίνει βραβείο στους κορυφαίους σχεδιαστές ανά τον κόσμο, των οποίων τα προϊόντα βοηθούν διαμορφώνοντας ένα καλύτερο μέλλον. Φετινή νικήτρια η σχεδιάστρια Lisa Marks, με την «αλγοριθμική δαντέλα», η οποία με την χρήση αλγορίθμων παρουσίασε ένα νέο τρόπο παραγωγής σουτιέν. Μέσω της 3D μοντελοποίησης και του αλγορίθμου κατασκευής, η κα. Marks, βρήκε έναν τρόπο να δημιουργήσει στηθόδεσμους για κάθε γυναίκα ξεχωριστά, η οποία, δυστυχώς, έχει περάσει τη διαδικασία της μαστεκτομής. Το σουτιέν αυτό, ουσιαστικά αποτελεί μέρος της θεραπείας των γυναικών αυτών, ενώ από τη μεριά της η Lexus ανέφερε ότι είναι ένα άκρως καλαίσθητο προϊόν, παρέχοντας προσαρμοσμένη δομική υποστήριξη».

Διαβάστε επίσης: Χάρμα οφθαλμών το Lexus RC-F Track Edition

Για τη βράβευσή της, έκανε δηλώσεις η κα. Marks, η οποία ανέφερε πως η «αλγοριθμική δαντέλα» μπορεί να αντικαταστήσει τα εμφυτεύματα που τοποθετούν πολλές γυναίκες μετά την επέμβαση. Η παραλαβή του βραβείου έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο ανταγωνισμός για την αλγοριθμική δαντέλα ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, μιας και υπήρχαν 1.500 συμμετέχοντες από 68 διαφορετικές χώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store