Σπρέι έγινε πύραυλος κι έσπασε την ηλιοροφή αυτοκίνητου

Μια γυναίκα στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτείων ανακάλυψε γιατί δεν πρέπει να αφήνεις σπρέι στο αυτοκίνητό σου, το οποίο το «χτυπάει» ο ήλιος!

Σύμφωνα με την Christine Debrecht, η κόρη της φυλούσε ένα σαμπουάν σε μορφή σπρέι στο ντουλαπάκι του Honda Civic της. Άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα που το σαμπουάν ήταν εκεί. Οι θερμοκρασίες όμως εντός της καμπίνας σκαρφάλωσαν στους 32,2 βαθμούς Κελσίου, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη της συσκευασίας μετατρέποντας τη φιάλη από το σπρέι σε… πύραυλο!

Δείτε ακόμα: Δύτης βρήκε 10 αυτοκίνητα και 2 μοτοσυκλέτες στο βυθό!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που έβαλε η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η συσκευασία έσπασε την κεντρική κονσόλα και «ξερίζωσε» το πορτάκι του ντουλαπιού από τους μεντεσέδες. Έπειτα το σπρέι εκτοξεύθηκε μέσα από την ηλιοροφή, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες προσγειώθηκε 15 μέτρα μακριά από το όχημα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν, η Debrecht είπε ότι πόσταρε τη συγκριμένη ιστορία για να υπενθυμίσει σε όλους να προσέχουν και να μην αφήνουν συσκευασίες σπρέι στα αυτοκίνητα τους, γιατί μπορεί να τους προκαλέσουν μεγάλες ζημιές!

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα θρυλικά Στάγιερ!

Όπως δήλωσε και σε έναν τοπικό σταθμό, η Debrecht δεν ήταν εντελώς σίγουρη για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Αρχικά νόμιζε ότι κάτι έπεσε από τον ουρανό, αλλά εν συνεχεία συνειδητοποίησε ότι τα γυαλιά της ηλιοροφής έβγαιναν προς τα έξω! Όπως τόνισαν άλλωστε και ειδικοί, τα περισσότερα σπρέι έχουν προειδοποιητικές ετικέτες οι οποίες ενημερώνουν τους χρήστες να μην τα φυλάσσουν σε μέρη όπου οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 48.9 βαθμούς Κελσίου. Ενώ οι θερμοκρασίες στο Μιζούρι σπάνια ανεβαίνουν τόσο, η PETA πρόσφατα σημείωσε ότι οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να αγγίξουν τους 50 βαθμούς σε λιγότερο από 10 λεπτά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 32.2 C°. Όσο για το αυτοκίνητο; Αυτή τη στιγμή επισκευάζεται, με όλο το κόστος να επιβαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία.

Get it on Google Play Download on the App Store