Στα σκαριά η νέα Skoda Octavia

Θέμα χρόνο είναι από ότι φαίνεται η νέα Skoda Octavia καθώς, σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από τον γερμανικό τύπο, ο όμιλος VW έχει τοποθετήσει χρονικά τον ερχομό της νέας γενιάς το 2020. Το αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάζεται από το 1996 είναι πλέον στην τρίτη γενιά του και ήδη το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του γράφεται καθώς γίνονται δοκιμές εξέλιξης.

Δείτε ακόμη: Κάνοντας βίδες μια Skoda Fabia (+video)

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγή φιλοσοφίας στην αισθητική του τσέχικου μοντέλου, αφού τα διπλά φανάρια (τα οποία έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια) θα μείνουν στο παρελθόν και θα δώσουν τη θέση τους σε αυτά με ενιαίο κρύσταλλο, όπως βλέπουμε και στην εικόνα πιο πάνω, το οποίο θα συνοδεύεται από τους προβολείς ομίχλης λίγο πιο χαμηλά (όπως έχουμε δει στο Karoq και στο Kodiaq). Αυτή όμως δεν θα είναι και η μόνη αλλαγή, καθώς η νέα Skoda Octavia θα έχει μεγαλύτερη μάσκα, με πιο έντονες γρίλιες, αλλά και καπό με έντονες νευρώσεις.

Κάτω από το ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα κρύβεται και μία βελτιωμένη εκδοχή του πατώματος MQB A1 στο οποίο βασίζεται τώρα το μοντέλο, το οποίο ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις θα χαρίσει καλύτερη ακαμψία και μειωμένο βάρος.

Διαβάστε επίσης: Έκανε 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με Skoda Octavia (+video)

Έκπληξη μας επιφυλάσσει η νέα Skoda Octavia και στις εκδόσεις της, καθώς εκτός από τις κλασσικές συμβατικές με τα μοτέρ TSI και TDI (με νέο 1.5 πετρελαιοκινητήρα αυτή την φορά) και τον 2.0 λτ TSI των 250 ίππων στην RS, θα δούμε και ήπια υβριδική εκδοχή της. Αυτή θα εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 βολτ και θα χαρίζει καλύτερη οικονομία στην Octavia. Κάποιες άλλες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο και για υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισής της από εξωτερική πηγή ενέργειας (plug-in).

Get it on Google Play Download on the App Store