Στα σκαριά Toyota GR Hilux με V6 250 ίππων

Η Toyota είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ολόκληρη γκάμα «καυτών» GR μοντέλων, καθώς μετά το Yaris και τα επερχόμενα Corolla/C-HR ετοιμάζεται για το κορυφαίο Hilux.

Το αυστραλιανό Cars Guide αποκάλυψε πως το τοπικό γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων, κατοχύρωσε το όνομα «GR Hilux» ύστερα από αίτηση που είχε καταθέσει η Toyota το 2019. Και αμέσως, οι ιθύνοντες των Ιαπώνων στη «Χώρα των καγκουρό» επικύρωσαν την ύπαρξη φλόγας πίσω από τον καπνό. Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, η εγχώρια Toyota θα ετοιμάσει μια σπέσιαλ έκδοση του δημοφιλούς Hilux, στα πλαίσια των υπολοίπων GR. Δηλαδή με έμφαση στις επιδόσεις, την εμφάνιση και τον σπορ χαρακτήρα.

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Toyota-«δαίμονας» 900 ίππων! (+videos)

Το Hilux που θα στοχεύσει απευθείας στο Ford Ranger Raptor, αλλά και μια σειρά σκληροπυρηνικών αγροτικών εξ Αμερικής (Chevrolet Colorado ZR2, GMC Canyon AT4, Ram 1500 Rebel), όλα δείχνουν πως θα διαθέτει έναν 4λιτρο V6 κάτω από το καπό, σε απόδοση 250 ίππων. Το ίδιο μοτέρ κινεί το περιορισμένης παραγωγής Hilux GR Sport που βλέπουμε στη φωτογραφία, σε απόδοση 235 ίππων και 375 Nm ροπής. Σε κάποιες αγορές μάλιστα, το ειδικό Hilux διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα των 2.8 λίτρων, αποδίδοντας 177 ίππους και 450 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Ford Ranger Raptor με τον V8 της Mustang

Οι Αυστραλοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εξέλιξης δυο εκδόσεων, πρότυπο του Ranger Raptor. Στην Ευρώπη το «κομάντο» της Ford εξοπλίζεται με τον 2.0 λτ. Bi-turbo EcoBlue ντίζελ, ισχύος 213 ίππων και 500 Nm ροπής. Στις Η.Π.Α., το ίδιο μοντέλο διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα 2.3 EcoBoost και 270 ίππους/421 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store