Τα 59% των παιδιών σε παιδικό κάθισμα κινδυνεύει

Μεγάλη έρευνα του περιοδικού What Car? κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 59% των παιδιών σε παιδικό κάθισμα δεν είναι ασφαλή, όσο θα έπρεπε όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο. Σε αυτό οδηγήθηκε έπειτα από τον έλεγχο 3.000 περιπτώσεων, στις οποίες βρέθηκε πως 36% των καθισμάτων ήταν λάθος τοποθετημένα, ενώ 33% αυτών δεν ήταν σωστά για το σωματότυπο και την ηλικία του παιδιού.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το παιδικό κάθισμα με αερόσακο (+video)

Από την άλλη, στις περιπτώσεις των καθισμάτων με σύστημα ISOFIX, τα προβλήματα ήταν αρκετά μικρότερα, αφού το 80% ήταν σωστά τοποθετημένο. Όπως συμπεραίνει η έρευνα το πιο κοινό πρόβλημα με την τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων ήταν η λάθος πρόσδεση με τη ζώνη και ακολούθησε η λάθος θέση του προσκεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Παιδικό καρότσι για… εκτός δρόμου βόλτες από τη Land Rover

Καλό θα είναι λοιπόν, όσοι είστε γονείς να ενημερωθείτε σωστά και από ειδικούς για τη σωστή επιλογή παιδικού καθίσματος και φυσικά για την κατάλληλη τοποθέτησή του, καθώς αλλιώς το αγγελούδι σας μπορεί να είναι εκτεθειμένο σε κινδύνους. Εξάλλου σύμφωνα με την ίδια την έρευνα, μία ενημέρωση 90 δευτερολέπτων από κάποιων ειδικό είναι αρκετή ώστε οι γονείς να μάθουν να τοποθετούν σωστά ένα παιδικό κάθισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store