Τελειώνει το… καύσιμο στα smart

Με άλλα λόγια… τέλος οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για το τα μοντέλα της smart και επισήμως, καθώς ο Dieter Zetsche δήλωσε πριν λίγες ημέρες πως από το 2020 στην γκάμα της μάρκας δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Τέλος το Suzuki Jimny που ξέραμε. Έρχεται το καινούργιο!

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ήδη το smart παράγεται σε ηλεκτρική έκδοση, επομένως έχουμε να κάνουμε με μία φυσική εξέλιξη. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αστικός χαρακτήρας ενός αυτοκινήτου όπως το smart, ταιριάζει γάντι με την ηλεκτροκίνηση, αφού δεν χρειάζεται να έχει μεγάλη αυτονομία ή επιδόσεις. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό η γερμανική μάρκα θα καταφέρει να μειώσει δραστικά και τον μέσο όρο εκπεμπόμενων ρύπων του στόλου της, πουλώντας μαζικά ηλεκτρικά smart, τα οποία θα έχουν μηδενικούς ρύπους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου πως στην Αμερική ήδη τα μοντέλα της smart είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη του νέου Ford Focus (+videos)

Ο CEO της Mercedes μάλιστα δήλωσε πως στόχος της γερμανικής μάρκας είναι από το 2022 σε κάθε κατηγορία να υπάρχει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store