Tesla Model 3 κοντράρει τη McLaren F1! (+video)

Τι μπορεί να γυρεύει ένα Tesla Model 3 σε μια ιστορική πίστα, όπως αυτή της Tsukuba; Το πιθανότερο, να μας κάνει να αναθεωρήσουμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να μας δείξει μια εικόνα από το προσεχές μέλλον.

Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα βελτιωμένο Model 3, μαζί με ανάλογες Supra και GT86. Θα σας εκπλήξει να το διαβάσετε, όμως το συγκεκριμένο Tesla δεν «τις βλέπει» καν! Για την ακρίβεια, χρειάζεται αυτοκίνητα πολύ ανώτερων προδιαγραφών για να το κοντράρει. Τί προδιαγραφών; McLaren F1!

Δείτε ακόμα: Το Tesla Model 3 του Γιάννη Αλαφούζου!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της Unplugged Performance, διαθέτοντας ρυθμιζόμενη ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές, κεραμικούς δίσκους και  bodykit κατασκευασμένο από ανθρακονήματα που αυξάνει την κάθετη δύναμη. Τα ελαστικά του είναι τα Michelin Pilot Sport Cup, προκειμένου να μπορεί να κινηθεί κανονικά σε δημόσιο δρόμο. Οι προδιαγραφές δεν αποσαφηνίζονται, όμως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το κορυφαίο Performance. Ήτοι δυο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνητο, με 588 ίππους και 652 Nm ροπής, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,2 δλ. Ήδη η εργοστασιακή έκδοση, έχει αποδειχτεί ταχύτερη σε πίστα από τη Ferrari 458 Italia. Το να μπαίνει στην ίδια πρόταση με ένα εκ των θρυλικότερων ονομάτων στη ιστορία της αυτοκίνησης, όμως, είναι εντελώς άλλο «ευαγγέλιο».

Το δημιούργημα του Gordon Murray διατέλεσε στο θρόνο της ταχύτητας από το 1998 μέχρι το 2005, πετυχαίνοντας τελική 386,4 χλμ./ώρα. Ο ατμοσφαρικός V12 των 6.064 κ.εκ. της BMW απέδιδε 627 ίππους και 650 Nm ροπής, έχοντας να κινήσουν μόλις 1.138 κιλά (πάνω από 1.900 το Tesla)! Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 3,2 δλ., αποδίδοντας ανάλογα και εντός πίστας. Στην Tsukuba, η F1 έχει έχει σημειώσει χρόνο 1.04.06. Πόσο έκανε το «φτιαγμένο» Model 3; 1.04.07! Μόλις ένα δέκατο λιγότερο σε σχέση με ένα μυθικό supercar.

Διαβάστε επίσης: Το Renault Megane RS «ρίχνει» στη Ferrari F50 (+video)

Οι Αμερικανοί μάλιστα υποστηρίζουν πως το αυτοκίνητό τους μπορεί να κινηθεί ακόμα ταχύτερα, με τη χρήση σλικ ελαστικών και έναν έμπειρο οδηγό αγώνων πίσω από το τιμόνι. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι πιο γρήγορο από την Porsche 997 GT3 επίσης για ένα δέκατο (1.04.08).

Get it on Google Play Download on the App Store