Θα δούμε και VW T-Cross GTI;

Λίγες ημέρες πριν η VW παρουσίασε το νέο της SUV ονόματι T-Cross, το οποίο είναι και το μικρότερο SUV στην γκάμα της αυτή την στιγμή.

Δείτε ακόμη: Ιδού το νέο και μικρότερο SUV VW T-Cross

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0 του Polo, το T-Cross ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα του αμέσως μεγαλύτερου T-Roc, όμως είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα το VW T-Cross έχει μήκος 4.107 χλστ., πλάτος 1.781 χλστ, ύψος 1.558 χλστ. και μεταξόνιο 2.566 χλστ. Στο εμπρός άκρο του διακρίνεται η πολύ πλατιά μάσκα και τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, στα πλαϊνά ξεχωρίζουν τα έντονα νεύρα, ενώ πίσω τα βλέμματα τραβά το τμήμα που συνδέει τα φωτιστικά σώματα και τα κάνει να δείχνουν σαν ενιαία.

Η γκάμα των κινητήρων του T-Cross είναι γνώριμη από άλλα μοντέλα του ομίλου VW και περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα ισχύος από 95 έως 150 ίππους. Στα μοτέρ βενζίνης έχουμε τον 1.0 λτ. TSI σε εκδόσεις με 95 ή 115 ίππους και τον 1.5 λτ. TSI με τους 150 ίππους. Μοναδικός κινητήρας πετρελαίου είναι ο 1.6 TDI των 95 ίππων, ενώ αργότερα αναμένεται και υπάρξει και με 115 ίππους. Το T-Cross είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχουν και αυτόματα DSG κιβώτια.

Τι θα γίνει όμως με τις επερχόμενες εκδόσεις του; Θα το δούμε και σε γρήγορη εκδοχή GTI; Στην ερώτηση αυτή δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση, όμως ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi έχει μία. Και μάλιστα οπτικοποιημένη απάντηση, αφού έδωσε στην δημοσιότητα την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του VW T-Cross GTI, όπως τουλάχιστον το φαντάζεται αυτός. Σε αυτή την εικόνα βλέπουμε πως το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς και μάσκα με κόκκινη γρίλια.

Διαβάστε επίσης: Νέο κάμπριο SUV Volkswagen T-Cross Breeze concept

Όσο για το μοτέρ που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια έκδοση του μικρού γερμανικού SUV; Αυτό σίγουρα θα μπορούσε να είναι το 2.0 λτ. TSI με απόδοση 200 ίππων, το οποίο έχουμε δει εξάλλου και σε άλλα μοντέλα του ομίλου και θα του ταίριαζε γάντι.

Get it on Google Play Download on the App Store