Τι καινοτομία μπορεί να έχει αυτό το μπλε καπάκι;

Μία από τους πιο τακτικές ενέργειες που πρέπει να κάνει ο οδηγός στο αυτοκίνητό του όλες τις εποχές του χρόνου, είναι να γεμίζει τη δεξαμενή του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ. Έτσι θα έχει πάντα νερό (καλύτερα να προσθέτει και το ειδικό υγρό των υαλοκαθαριστήρων) και ανά πάσα ώρα και στιγμή χρειαστεί θα είναι σε θέση να καθαρίσει το εμπρός ή και το πίσω παρμπρίζ (αν έχει και πίσω υαλοκαθαριστήρα).

Δείτε ακόμη: Το πρώτο Skoda με full LED Matrix φώτα (+video)

Ωστόσο, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος πάει να γεμίσει με υγρό το σχετικό δοχείο, είναι να πετιέται γύρω – γύρω νερό, αφού το στόμιο του δοχείου είναι μικρό και χρειάζεται καλό… σημάδι. Τα νερό θα πεταχτεί συνήθως σε καλωδιώσεις ή ακόμα και στην ασφαλειοθήκη, η οποία αν δεν είναι στεγανή ενδέχεται να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Η Skoda δίνει τέλος σε αυτό το πρόβλημα με το νέο, καινοτόμο «Simply Clever» καπάκι που τοποθετείται στο στόμιο της δεξαμενής του υγρού υαλοκαθαριστήρων. Εξωτερικά δε διαφέρει από εκείνο των υπολοίπων αυτοκινήτων, όμως όταν ανοίγει μετατρέπεται σε ένα χωνί με βαθύ και πλατύ στόμιο. Έτσι η πλήρωση του δοχείου πλύσης των υαλοκαθαριστήρων με νερό είναι πλέον πολύ εύκολη και ακίνδυνη για τις καλωδιώσεις που βρίσκονται στο χώρο του κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Skoda Scala: Κινητήρες και επιδόσεις

Το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με αυτή την πατέντα είναι το Skoda Scala, ενώ κατόπιν θα τοποθετηθεί και στο Skoda Kamiq και αργότερα σε άλλα μοντέλα της Skoda. Παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και για όλα τα άλλα μοντέλα της τσεχικής μάρκας ως μέρος της γκάμας των γνήσιων αξεσουάρ Skoda.

Get it on Google Play Download on the App Store