Τι θα λέγατε για ένα τέτοιο Hyundai Elantra;

Το μεσαίο μοντέλο της Hyundai, το Elantra ή Lantra, ήταν ένα δημοφιλές αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του 1990 μέχρι και προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Τελευταία φορά στα μέρη μας, το είδαμε σε αυτή τη μορφή

 

Στα τέλη του 2018 παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εκδοχή της 6ης γενιάς, με το ακόλουθο παρουσιαστικό

Προφανώς δεν τίθεται σύγκριση με το «δικό μας» Elantra, με την σχεδιαστική -και όχι μόνο- εξέλιξη του μεσαίου Hyundai να είναι πρόδηλη. Οι γραμμές του μοντέλου, ωστόσο, δεν έτυχαν ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από το αγοραστικό κοινό, με τους Κορεάτες να ετοιμάζουν νέο facelift εντός του 2020. Οι ιθύνοντες του καναλιού AthaCars στο YouTube, καταθέτουν την ψηφιακή τους άποψη για το φρεσκαρισμένο Elantra, αντλώντας επιρροές τόσο από το Sonata όσο και από το ολοκαίνουργιο Kia Optima.

Δείτε ακόμα: Hyundai Elantra 5ετίας με 1,6 εκ. χλμ. χωρίς πρόβλημα!

Οι έντονες ακμές και η σφηνοειδής διαμόρφωση του εμπρός μέρους χαρίζουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ, αναβαθμίζοντας ολιστικά την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το Hyundai Coupe;

Από πλευράς κινητήρων, στην Ρωσία για παράδειγμα, το Elantra διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. MPI ισχύος 128 ίππων στις 6.300 σ.α.λ. και με ροπή 155 Nm στις 4.850 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το βάρους 1.300 κιλών αυτοκίνητο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με το The Korean Car Blog, το νέο Elantra θα διαθέτει (στην εγχώρια αγορά τουλάχιστον) ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.2 λίτρων, ενώ δεν αποκλείεται να διατεθεί για πρώτη φορά σε σπορτίφ έκδοση N-Line.

 

Get it on Google Play Download on the App Store