Το 2022 το πλήρως ηλεκτρικό μικρομεσαίο της Renault

Η γαλλική μάρκα δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα ενταχθεί στη μικρομεσαία γκάμα της, με την παρουσίασή του να υπολογίζεται εντός του 2022.

Αυτό δήλωσε κι ο υπεύθυνος του τμήματος των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault, Eric Feunteun, ο οποίος ανέφερε: «Αναμφίβολα είμαστε δυνατοί στη μικρή κατηγορία, αλλά σύντομα θα κάνουμε δυναμική είσοδο και στη μικρομεσαία, ώστε να πάρουμε μερίδιο αγοράς και από αυτή τη κατηγορία. Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε νέα μοντέλα μεν, αλλά στη σωστή χρονική περίοδο δε».

Δείτε ακόμη: Renault Samsung XM3 Inspire: Το Arkana της Κορέας (+video)

Το μοντέλο που σκέφτεται να φέρει στην αγορά η Renault θα σταθεί απέναντι από τα Nissan Leaf και Volkswagen I.D., όπου η καθυστέρηση της παρουσίασης του οφείλεται στο μεγάλο κόστος έρευνας κι ανάπτυξης και ειδικά για τον τομέα των μπαταριών. Αρκετά εύστοχος ήταν στις δηλώσεις του ο κ. Feunteun, ο οποίος είπε: «Αν αποφασίζαμε να λανσάρουμε τώρα το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο μας, η τιμή απόκτησής του θα άγγιζε αυτή των πολυτελών Tesla και Jaguar. Κάτι που δυσκόλευε την εμπορική του καριέρα! Πιστεύω πως η Renault πρέπει να προσφέρει προσιτή τεχνολογία, όπως το ZOE. Το οποίο είναι το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην αγορά και η τιμή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Renault Clio 0.9 TCe 90hp

Στόχος της Renault είναι παρουσιάσει 8 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2022. Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο θα πατάει σε μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, με την συνολική αυτονομία να εικάζεται πως θα ξεπερνάει τα 400 χλμ. Στο κομμάτι του σχεδιασμού θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Symbioz που είδαμε το 2018 και είναι το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες παραπάνω!

Get it on Google Play Download on the App Store