Το Hyundai i30 Fastback N κάνει κουμάντο στα Supebike

Ένα ειδικά διαμορφωμένο Hyundai i30 Fastback N αναλαμβάνει να επιβάλλει την τάξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, ή WorldSBK για συντομία.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ Κορεατών και διοργανώτριας αρχής των Superbike, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να δανείζεται το μεγαλύτερο μέρος των χρωμάτων του i20 Coupe WRC – του «όπλου» της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Το σχέδιο απεικονίζει το τοπίο μιας ορεινής περιοχής αγώνα WRC, με ψηφιακές εικόνες παραμορφωμένες από την υψηλή ταχύτητα του οχήματος. H χαμηλή ανάλυση δημιουργεί μια αίσθηση ταχείας κίνησης, η οποία διαχωρίζει το τοπίο. Η έκδοση WRC διαθέτει ένα ελαφρώς πιο επιθετικό γραφικό που περιλαμβάνει χαλίκια και πίσσα, χιόνι και πάγο. Για το WorldSBK, το μπλε έχει αντικατασταθεί με λευκό για να ξεχωρίζει εμφανώς το i30 Fastback N από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Πρεμιέρα με παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai i30 Fastback N (+video)

Οι μετατροπές του i30 Fastback N Safety Car πραγματοποιήθηκαν κυρίως από την Hyundai Motorsport Customer Racing και περιορίστηκαν σε λειτουργικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η αεροτομή είναι τοποθετημένη πιο πίσω ώστε να βοηθήσει στη βελτίωση της αεροδυναμικής του και να προσφέρει καλύτερη ορατότητα στους αναβάτες που την ακολουθούν, ενώ υπάρχουν και ειδικά μπάκετ καθίσματα της Sabelt, για να κρατάνε στις θέσεις τους τον αλυτάρχη και τον γιατρό του αγώνα. Τέλος, νέες είναι οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και τα ημισλίκ ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo, όπως και τα τακάκια των φρένων.

Διαβάστε επίσης: Τα «όργανα της τάξης» της BMW στο MotoGP (+video)

Κατά τα άλλα, ο 2λιτρος Τ-GDI εξακολουθεί να αποδίδει 275 ίππους και 378 Nm ροπής στην έκδοση Performace (που εννοείται χρησιμοποιείται στα WorldSBK) και να εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ. και τελική 250 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store