Το Jeep Wrangler προστατεύει τις παραλίες

To ιστορικό μοντέλο της Jeep αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της ιταλικής αστυνομίας, με τις διαθέσεις του να είναι άκρως…καλοκαιρινές!

Το απερχόμενο Wrangler επιστρατεύτηκε για την περιπολία των παραλίων στην περιοχή της Ρομανίας, μια έκταση που περιλαμβάνει δημοφιλέστατους τουριστικούς προορισμούς όπως το Ρίμινι και το Ρικιόνε. Τα καθήκοντά του -όπως γίνεται φανερό και από τις φωτογραφίες- δεν θα περιορίζονται στην άσφαλτο, καθώς οι «Καραμπινιέρι» θα αντλούν έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά «Baywatch» και θα περιπολούν στην αμμουδιά, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης σε τυχόν περιστατικά που διαταράσσουν την γαλήνη των λουόμενων.

Δείτε ακόμα: Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Jeep Renegade (+video)

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην μετακίνηση του Wrangler, οι Ιταλοί το εξόπλισαν με το πακέτο Μopar One που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, φτάνοντας στον εντυπωσιακό αριθμό των 30,5 εκατοστών. Νέα αμορτισέρ, καινούργια αντιστρεπτική εμπρός, 17αρες ζάντες αλουμινίου, «τρακτερωτά» ελαστικά, λασπωτήρες, σωλήνες παροχέτευσης νερού στα μασπιέ και -φυσικά- τον απαραίτητο φάρο στο πίσω μέρος.

Η «Γαζέλα», όπως ονομάστηκε το περιπολικό Wrangler από τα ιταλικά όργανα της τάξης, διαθέτει τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2,8 CRD με απόδοση 160 ίππων και 400 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: To Jeep Wrangler pick up πιάστηκε «επ’ αυτοφόρω»

Να θυμίσουμε πως έχει ήδη παρουσιαστεί η νέα γενιά του Jeep Wrangler, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η pick up εκδοχή του, ονόματι Scrambler. Aυτό είναι το δεύτερο μοντέλο της FCA που τέθηκε στην διάθεση της ιταλικής αστυνομίας, καθότι παλαιότερα είχαν διατεθεί 500 Fiat Tipo.

Get it on Google Play Download on the App Store