To πρώτο αυτοκίνητο με πρασινάδα στο εσωτερικό είναι γεγονός!

Ο όρος «εναλλακτική μετακίνηση» έχει αρχίσει να παίρνει άλλα νοήματα. Συνήθως αναφέρεται στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, όμως οι Γερμανοί πήγαν ένα βήμα παραπάνω και δημιούργησαν εσωτερικό με κανονικά και ολοζώντανα βρύα!

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai Sonata Hybrid με επαναστατικό κιβώτιο και φωτοβολταϊκά

Η Sono Motors είναι μια νεοσύστατη εταιρία, που υπερηφανεύεται για το λανσάρισμα του πρώτου ηλιακού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής. Δημιουργήθηκε από τις «στάχτες» της SAAB και το Sion είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών. Παίρνει κίνηση από 248 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία τροφοδοτούν μια μπαταρία 34 kWh και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια για 34 χιλιόμετρα σε κάθε φόρτιση. Με την συνδρομή της μπαταρίας και της ηλεκτρικής ενέργειας η αυτονομία αποκτά επιπλέον 255 χιλιόμετρα. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως με την χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Η ισχύς φτάνει τους 161 ίππους και η ροπή τα 270 Nm, με το Sion να φτάνει στα 140 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Το συνολικό βάρος ανέρχεται σε μόλις 750 κιλά, λόγω της χρήσης συνθετικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο ευρύτερο eco friendly και εναλλακτικό κλίμα, το Sion διαθέτει το πρώτο «πράσινο» εσωτερικό παγκοσμίως. Kι όταν λέμε πράσινο, εννοούμε κυριολεκτικά. Όχι μόνο λόγω χρώματος, αλλά ελέω ύπαρξης κανονικής χλωρίδας! Στο ταμπλό του Sion υπάρχουν φυσικότατα βρύα, τα οποία αναπτύσσονται και επιτελούν τις ίδιες λειτουργίες με το φυσικό τους περιβάλλον: φιλτράρουν τον αέρα, κατεβάζουν την θερμοκρασία και ρεγουλάρουν τα επίπεδα υγρασίας. Μόλις πέσει το φως του ήλιου, φωτίζονται με κρυφό φωτισμό μάλιστα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί απέτυχε παταγωδώς ο πρώτος ηλιακός δρόμος;

Το Sion στην Γερμανία ξεκινά από τις 16.000 ευρώ, με την πρασινάδα να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store