To video του Honda Civic Type R από το ρεκόρ στο Spa-Francorchamps

Η Honda ανακοίνωσε περήφανα πως το Civic Type R κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ ταχύτερου γύρου για μπροστοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής, αυτή τη φορά στο Spa-Francorchamps. Ήρθε η ώρα να δούμε και τα «πειστήρια».

H βελγική πίστα ήρθε να προστεθεί στα ρεκόρ που ήδη κατέχει το Type R στο πρώην σιρκουί της Formula 1, το Magny-Cours, ενώ ξεχωρίζει το 7.43.80 στα 20,8 χιλιόμετρα της διαδρομής στο θρυλικό Nurburgring. Και έπεται συνέχεια, καθώς φαίνεται πως η «όρεξη» των Ιαπώνων έχει ανοίξει για τα καλά, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο στόχαστρο 3 ακόμα πίστες για το εγγύς μέλλον.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Honda Civic Type R (+videos)

Η Honda σχεδιάζει να επισκεφθεί τις πίστες στο Estoril (μόνιμη συμμετοχή στο καλεντάρι του MotoGP), το Hungaroring και το Silverstone (από τις πιο παλιές στο πρωτάθλημα της Formula 1), προκειμένου να διεκδικήσει τον «θρόνο» στα μπροστοκίνητα παραγωγής. Για να είναι ακόμα πιο σίγουρη, η ιαπωνική εταιρία θα επιστρατεύσει οδηγούς όπως τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Jenson Button, τον Tiago Monteiro (πρώην πιλότος F1, νυν οδηγός στο DTM) και τον Matt Neal (πρωταθλητή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού με Honda Civic).

Διαβάστε επίσης: Νέο Honda Civic Type R με καρότσα

Να υπενθυμίσουμε πως το Civic Type R πραγματοποιεί όλα αυτά τα ρεκόρ, χάρις στα 320 άλογα του 2.0λιτρου VTEC Turbo και τα 400 Nm ροπής, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα Continental SportContact 6, που «ντύνουν» τους τροχούς των 20 ιντσών. Ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις είναι καταγαιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα και την επιτάχυνση να μην σταματά πριν τα 272 χλμ./ώρα της τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store