Πούλησε σε 80 άτομα το ίδιο αυτοκίνητο!

Όλοι γνωρίζουν πως το Διαδίκτυο κρύβει άπειρους κινδύνους. Μπορεί να μη ξέρουν πού και ποιοι είναι ακριβώς, όμως κάποιες ενδείξεις θα πρέπει να αρκούν με το παραπάνω για να «ψιλιαστούν». Όπως όταν κάποιος ζητάει να του καταθέσεις χρήματα για αγορά αυτοκινήτου, το οποίο έχεις δει μόνο σε φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα: Πότε αποζημιώνεσαι από απάτη μεταχειρισμένο

Παρόλα αυτά 80 Τούρκοι, σύμφωνα με την Hurriyet, έπεσαν θύματα απάτης ενός δασκάλου στο Κιρικάν, στα βορειοανατολικά της Τουρκίας. O Eμρέ Κ. (το πλήρες ονοματεπώνυμο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) υποστήριζε πως είναι έμπορος με διασυνδέσεις στον εκεί ΟΔΔΥ, αγοράζοντας και πουλώντας πάμφθηνα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Οι συναλλαγές με τον τοπικό ΟΔΔΥ είναι, ίσως, το μοναδικό κομμάτι της ιστορίας με ψήγμα αλήθειας, καθότι αρχικά πράγματι πούλησε μερικά Fiat Egea (όπως λένε το Tipo στην Τουρκία).

Το νέο δεν άργησε να διαδοθεί -θεμέλιο χαρακτηριστικό του Internet- και οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν «βροχή». Τότε ο Εμρέ άρχισε να επικαλείται γραφειοκρατικά προβλήματα και φόρτο εργασίας, που δεν του επέτρεπαν να δείξει τα αυτοκίνητα παρά μόνο σε φωτογραφίες. Ουδείς εκ των θυμάτων πονηρεύτηκε, με αποτέλεσμα να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό ουσιαστικά για μερικές φωτογραφίες.

Ένας, μάλιστα, έσπασε το κοντέρ…αγαθοσύνης παραγγέλνοντας 23 κομμάτια, έναντι 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 147.000 ευρώ). Φυσικά αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ από κοντά, καθώς ο δράστης πήρε τα 5 εκατομμύρια λίρες (γύρω στα 740.000 ευρώ) που συγκέντρωσε από προκαταβολές και εξαφανίστηκε.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη χασούρα από την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Τελικά η αστυνομία τον συνέλαβε μέσω εντοπισμού συναλλαγών, όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Βέβαια αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο, γι’αυτό πάντα θα πρέπει να προσέχουμε τις συναλλαγές μας.

Get it on Google Play Download on the App Store