Αμάξι vs νταλίκα σημειώσατε…το αυτονόητο (+video)

Μία από τις πιο «ύπουλες» καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός, είναι η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο σε παράδρομο. Ειδικά όταν αυτός είναι μποτιλιαρισμένος, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να «σέρνονται» και να δημιουργούν ουρά που δυσκολεύει την ροή και την προσθήκη άλλων οχημάτων στην έξοδο. Αναγκαστικά οι ταχύτητες είναι χαμηλές -έως μηδενικές-, με αποτέλεσμα να υπάρχει το κοντράστ με τα οχήματα που κινούνται κανονικά στις λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν πηγαίνουμε από τη Λ.Ε.Α. (+video)

Το ακόμα πιο επικίνδυνο είναι πως στα δεξιά του οδοστρώματος κινείται η συντριπτική πλειοψηφία των βαρέων οχημάτων. Κάτι που σημαίνει πως αν «στραβώσει» κάτι στην έξοδο, πολύ πιθανό να αναμιχθεί κάποιο φορτηγό στο όλο περιστατικό. Όπως κι έγινε στις H.Π.Α. όπου η dash-cam από μια νταλίκα απαθανάτισε την σύγκρουση με ένα άτυχο Ford Mondeo. Η υπαιτιότητα τώρα, είναι κάτι που θα αποτελέσει σοβαρό αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δυο ασφαλιστικών. Από την μία υπάρχει η δεδομένη συνθήκη του «φταίει ο από πίσω». Από την άλλη βλέπουμε τα φώτα φρένων του μεσαίου σεντάν να ανάβουν αρκετές φορές, με τον οδηγό του να παρουσιάζεται εμφανώς αναποφάσιστος για το σημείο που θέλει μπει στον παράδρομο, κάτι που -φαινομενικά- οδηγεί και στο επίμαχο τρακάρισμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτά παθαίνεις όταν πας να «χωθείς» (+video)

Μία τρίτη ανάγνωση, ωστόσο, δείχνει πως ο οδηγός της νταλίκας βλέπει ένα αυτοκίνητο να βολοδέρνει μπροστά του, ψάχνοντας σημείο να «χωθεί». Από την λήψη της κάμερας δεν φαίνεται ο ρυθμός επιβράδυνσης, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει άπλετη ορατότητα προς τα μπροστά. Επιπλέον, το Mondeo έχει σχεδόν σταματήσει πριν ο οδηγός του αποφασίσει να ανάψει δεξί φλας, αιφνιδιάζοντας τον επερχόμενο νταλικέρη – ο οποίος δικαιολογεί μέχρι κεραίας την φήμη του επαγγέλματος, αναφορικά με το λεξιλόγιο που το διέπει. Ο ίδιος ακούγεται να φωνασκεί πως το Ford «τσαρούχωσε τα φρένα τελευταία στιγμή για να στρίψει». Η εικόνα, πάντως, δείχνει πως ο χειριστής του μεγάλου οχήματος είχε τον απαιτούμενο χρόνο να αντιδράσει.

Εσείς τι λέτε; H «πατάτα» ανήκει στο Mondeo ή στην νταλίκα; Δείτε το ατύχημα στο 2:30 του video.

Get it on Google Play Download on the App Store