Bελτιωμένο Impreza STI 800 ίππων αναστατώνει τα πάντα (+video)

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το ισχυρότερο STI όλων των εποχών (εξαιρούνται ειδικές εκδόσεις του στυλ Cosworth κλπ). Το δυναμόμετρο σταματά στα 354 άλογα, τιμή που καθιστά το WRX STI Diamond Edition πιο δυνατό ακόμα και σε σχέση με το μυθικό 22Β. Και τα δυο μαζί, όμως, δεν φτάνουν το συγκεκριμένο Impreza STI του 2003 (πάντα από πλευράς ιπποδύναμης).

Δείτε ακόμα: Η Subaru ετοιμάζει μικρό GTi και επιστροφή στο WRC

Η συνδυαστική τους απόδοση ανέρχεται στους 694 ίππους. Το Impreza που θα παρακολουθήσουμε να «φτύνει» φλόγες και να χαλάει τον κόσμο με τον ήχο του boxer και το anti-lag της τουρμπίνας, φτάνει αισίως τα 800 άλογα! Φυσικά δεν έχει μείνει τίποτα εργοστασιακό στον χώρο του μοτέρ, συμπεριλαμβανομένου του κυβισμού. Ο επίπεδος 4κύλινδρος πλέον βρίσκεται στα 2.1 λίτρα και χαίρει της συνδρομής νέας τουρμπίνας, σφυρήλατων σωθικών, νέων ελατηρίων στα πιστόνια και εκκεντροφόρων στην κυλινδροκεφαλή, η οποία με την σειρά της έχει υποστεί ροϊκή εξέλιξη, ενώ τόσο η πολλαπλή εισαγωγής όσο και αυτή της εξαγωγής είναι νέες – όπως και τα μπεκ.

Διαβάστε επίσης: «Τούμπανο» Ferrari 488 GTB μας στέλνει στον ψυχίατρο (+video)

Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, έγκειται στην αντικατάσταση του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου με ένα σειριακό ίσου αριθμού σχέσεων. Ξεχωρίζει το χαρακτηριστικό σφύριγμα της μετάδοσης, το οποίο αναλύσαμε εδώ για τον λόγο που προκαλείται.


Get it on Google Play Download on the App Store