Έτσι το «σώζεις» όταν πατάς λάδια με 200 χλμ./ώρα (+video)

Μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός, είναι να πατήσει το αυτοκίνητό του ξαφνικά χυμένα λάδια. Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά ολισθηρό οδόστρωμα, αλλά το γλίστρημα που «προσφέρει» μια διαρροή από το κύκλωμα λίπανσης του κινητήρα δύσκολα συναντά αντίστοιχο. Πόσο μάλλον όταν κινείσαι με 200 χλμ./ώρα. Και είσαι στο Nürburgring.

Δείτε ακόμα: Το σώσιμο της χρονιάς ανήκει σε Daihatsu Cuore! (+videos)

Ο οδηγός μιας BMW M6 βρέθηκε πρωταγωνιστής σε αυτό το απευκταίο σενάριο, όταν οδηγώντας στο όριο το γερμανικό κουπέ και εν μέσω «πατημένης» αριστερής στροφής, συνάντησε λάδια. Με 507 ίππους στους πίσω τροχούς, η απώλεια ελέγχου είναι ζήτημα κλάσματος δευτερολέπτου και η ανάκτηση αυτού δοκιμασία αντανακλαστικών. Ένα τεστ που ο σοκαρισμένος οδηγός πέρασε «με τα μπούνια», διορθώνοντας, ξαναδιορθώνοντας και τελικά επαναφέροντας το βαυαρικό sportscar στον ίσιο δρόμο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να σταματήσει αμέσως.

Διαβάστε επίσης: 650 άλογα+Nurburgring-ESP= Κλάμα… (+video)

Όπως αναφέρει σε ένα σχόλιο κάτω από το video, ήξερε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε πάθει ζημιά στα μηχανικά μέρη και κράτησε την ψυχραιμία του, περιμένοντας να σταματήσει στην πλησιέστερη έξοδο διαφυγής. Όπως φαίνεται η Μ6 ήρθε σε επαφή με τις μπαριέρες, όμως η έκταση των ζημιών περιορίστηκε σε φαναρτζοδουλειές.

Get it on Google Play Download on the App Store