«Γάλλος» το νέο Renault Clio στον τάρανδο (+video)

Το τεστ αποφυγής ταράνδου αποτελεί φόβο και τρόμο για πολλά αυτοκίνητα. Το νέο Renault Clio, ωστόσο, τιμά την καταγωγή του και δεν καταλαβαίνει από απότομες αλλαγές λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Clio με avant-garde τεχνολογία! (+videos)

Το km77.com δοκίμασε την 5η γενιά του δημοφιλούς γαλλικού μικρού, στην έκδοση με τον 1.5 dCi των 85 ίππων και τροχούς 205/45/R17. Τα 75 χλμ./ώρα με τα οποία ξεκίνησαν τις προσπάθειες οι συνάδελφοι, αποδείχτηκαν πολύ χαμηλό ταβάνι. Ακολούθως, τα 77 χλμ./ώρα εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία. Το Clio συμπεριφέρθηκε με το κλασικό, γαλλικό ελαφρύ του πάτημα, παρουσιάζοντας ευελιξία και ακρίβεια. Χαρακτηριστικά που πρακτικά το πέρασαν και από τα 78 χλμ./ώρα, αν και τυπικά η προσπάθεια δεν κρίνεται επιτυχημένη καθότι οι τροχοί ακούμπησαν κώνο σε δυο περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων το νέο Renault Clio

Οι δοκιμαστές τονίζουν τη συμπαγή συμπεριφορά του πλαισίου και την ακρίβεια του τιμονιού, αν και η παρεμβατικότητα του ESP είναι παραπάνω έντονη από όσο θα έπρεπε. Κάτι που φαίνεται στο πέρασμα των 78 χλμ./ώρα, όταν επεμβαίνει για να «κόψει» την κίνηση της ουράς, προκαλώντας ήπια υποστροφή που οδηγεί το εμπρός μέρος να βρει τον αριστερό κώνο στην είσοδο του τρίτου διαδρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store