«Γάλλος» το νέο Renault Clio στον τάρανδο (+video)

131

Το τεστ αποφυγής ταράνδου αποτελεί φόβο και τρόμο για πολλά αυτοκίνητα. Το νέο Renault Clio, ωστόσο, τιμά την καταγωγή του και δεν καταλαβαίνει από απότομες αλλαγές λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Clio με avant-garde τεχνολογία! (+videos)

Το km77.com δοκίμασε την 5η γενιά του δημοφιλούς γαλλικού μικρού, στην έκδοση με τον 1.5 dCi των 85 ίππων και τροχούς 205/45/R17. Τα 75 χλμ./ώρα με τα οποία ξεκίνησαν τις προσπάθειες οι συνάδελφοι, αποδείχτηκαν πολύ χαμηλό ταβάνι. Ακολούθως, τα 77 χλμ./ώρα εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία. Το Clio συμπεριφέρθηκε με το κλασικό, γαλλικό ελαφρύ του πάτημα, παρουσιάζοντας ευελιξία και ακρίβεια. Χαρακτηριστικά που πρακτικά το πέρασαν και από τα 78 χλμ./ώρα, αν και τυπικά η προσπάθεια δεν κρίνεται επιτυχημένη καθότι οι τροχοί ακούμπησαν κώνο σε δυο περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων το νέο Renault Clio

Οι δοκιμαστές τονίζουν τη συμπαγή συμπεριφορά του πλαισίου και την ακρίβεια του τιμονιού, αν και η παρεμβατικότητα του ESP είναι παραπάνω έντονη από όσο θα έπρεπε. Κάτι που φαίνεται στο πέρασμα των 78 χλμ./ώρα, όταν επεμβαίνει για να «κόψει» την κίνηση της ουράς, προκαλώντας ήπια υποστροφή που οδηγεί το εμπρός μέρος να βρει τον αριστερό κώνο στην είσοδο του τρίτου διαδρόμου.