Η Mercedes SLS AMG πήρε τα… «χωράφια»

Η Mercedes SLS AMG εγκαινίασε μια νέα εποχή απόδοσης για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας. Η SLS με τις αναδυόμενες πόρτες που θυμίζουν αυτές της κλασικής 300SL Gullwing του 1955, παρήγαγε 563 ίππους που θεωρείται μια καλή τιμή ισχύος ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Αλλά για έναν ιδιοκτήτη, δεν ήταν αρκετοί.

Δείτε ακόμα: Μεταχειρισμένο Ford GT ακριβότερο από το καινούργιο

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, ο ιδιοκτήτης αυτού του συγκεκριμένου SLS AMG πρόσθεσε κάποιες αναβαθμίσεις στον V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων που περιλαμβάνει στροβιλοσυμπιεστές, τροποποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων, αναβάθμιση ECU από την GAD Motors στη Γερμανία και πολλά άλλα.

Το βίντεο μας περιγράφει ότι η SLS AMG διαθέτει 990 ίππους τιμή πολύ μεγαλύτερη από τους 563 της «κανονικής» έκδοσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δαπάνες του οδηγού ξεπέρασαν τις ικανότητες οδήγησης που αυτός διαθέτει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο οδηγός χάνει την πορεία του αυτοκινήτου και καταλήγει στο διπλανό χωράφι. Ευτυχώς, η SLS AMG εμφανίζεται άθικτη μετά την έξοδο της. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί όμως για το εγώ του οδηγού. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν στον οδηγό μια δεύτερη προσπάθεια. Όμως εξακολουθεί να δυσκολεύεται να κρατήσει υπό έλεγχο στην ευθεία την SLS AMG, καθώς αυτή τη φορά ολισθαίνει προς τη λωρίδα του αντιπάλου. Ευτυχώς, αυτή τη φορά αγωνιζόταν μόνος του.

Διαβάστε επίσης: Έτσι δοκιμάζει τα off-road η Mercedes

Αυτό το βίντεο είναι μια καλή υπενθύμιση ότι μόνο επειδή κάποιος έχει ένα ισχυρό αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι έχει τις ικανότητες να το οδηγήσει σωστά. Η οδήγηση είναι μια δεξιότητα και όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για την τελειοποίησή της.

Get it on Google Play Download on the App Store