Η Shelby GT500 «σαπίζει» τον ανταγωνισμό (+video)

Ο διαχρονικός «σκοτωμός» μεταξύ Chevrolet Camaro, Dodge Challenger και Ford Mustang έχει πάρει την πιο τεχνολογικά προηγμένη, ταχύτερη, αλλά και «βίαιη» διάσταση που έχουμε δει.

Και τα τρία muscle cars είναι φορτωμένα με τεχνολογία, ηλεκτρονικά συστήματα, προσοχή στην αεροδυναμική, ενώ η ισχύς έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα για εργοστασιακές προδιαγραφές. Το γεγονός ότι η Camaro ZL1 των 661 ίππων και 881 Nm ροπής είναι η πιο ανίσχυρη των τριών, τα λέει όλα. Ο V8 των 6.2 λίτρων της υπολείπεται 110 αλόγων σε σχέση με τον επίσης κομπρεσοράτο 5.2λτ. V8 της Shelby, αλλά του ρίχνει 30 Nm. Αμφότερα, βέβαια, υποκλίνονται στο «τέρας» που κρύβεται κάτω από του καπό του Challenger Hellcat. Φυσικά κομπρεσοράτο, φυσικότερα V8 -επίσης 6.2 λίτρων-, με απόδοση 808 ίππων και 958 Nm το Hellcat είναι με διαφορά το ισχυρότερο εργοστασιακό musle car όλων των εποχών και ένα από τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα.

Δείτε ακόμα: Το ισχυρότερο Ford της Ιστορίας «εξαφανίζει» τα ελαστικά του (+video)

Όλα είναι αυτόματα, με τις Camaro και Mustang να διαθέτουν 10 σχέσεις, τη στιγμή που το Challenger αρκείται σε 8. Launch control συναντούμε και στα τρία, κάτι αναμενόμενο δεδομένης της ισχύος που καλούνται να περάσουν στο οδόστρωμα οι πίσω τροχοί. H Chevy είναι η πιο ελαφριά, με 1.765 κιλά, και η πιο προσιτή – στις 75.485 δολάρια. Ο πιο δυνατός εκπρόσωπος του «Μπλε Οβάλ» στην Ιστορία, ακολουθεί με 1.840 κιλά και είναι η πιο ακριβή, στα 94.265 δολάρια, ενώ το Dodge βρίσκεται στη μέση από τιμολογιακής άποψης (89.595) και στο άνω άκρο της ζυγαριάς, ξεπερνώντας τους 2 τόνους.

Διαβάστε επίσης: Δαιμονισμένη Chevrolet Camaro ZL1 με 1.000 ίππους! (+video)

Επί του πρακτέου, η GT500 δεν δυσκολεύτηκε να «ξυλοφορτώσει» τα άλλα δύο, με την Camaro ZL1 να επικρατεί του Hellcat και να πιστοποιεί την συνθήκη, πως δύναμη που δεν περνάει στο δρόμο είναι σαν να μην την έχεις.

Get it on Google Play Download on the App Store