Οδηγώντας στα έγκατα της Γης (+video)

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτοκίνητα να οδηγούνται στο όριο αλλά όχι 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης… Τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα, καθώς πλέον θα το δούμε και αυτό χάρη στο video της Ford.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη έρευνα: To 80% του αυτοκινήτου σου είναι… άλλη μάρκα

Η αμερικάνικη μάρκα πήρε το νέο Ford Fiesta ST το οποίο είχε στο τιμόνι του τον οδηγό αγώνων της M-Sport Ford World Rally Team, Elfyn Evans και επισκέφθηκε ένα ορυχείο αλατιού το οποίο έχει διαδρόμους συνολικού μήκους 60 χιλιομέτρων. Αυτό βρίσκεται σε βάθος 400 μέτρων (δεν αποκαλύφθηκε πιο ακριβώς είναι) και μέσα του δημιουργήθηκε μία… πίστα στην οποία το Ford Fiesta ST ξεσάλωσε και το video που μπορείς να δεις πιο κάτω είναι ενδεικτικό.

Διαβάστε επίσης: 4 λάθη που κάνουμε με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου

Θυμίζουμε πως το νέο Ford Fiesta ST, το οποίο διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά, εφοδιάζεται με έναν νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. EcoBoost, απόδοσης 200 ίππων, με ροπή 290 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στην τιμή του, αυτή ξεκινά από τα 20.264 ευρώ και 20.799 ευρώ, για το τρίθυρο και για το πεντάθυρο αμάξωμα αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store