Όταν η Ferrari F40 έκαιγε τα ελαστικά της (+video)

Πριν λίγες ημέρες, είδαμε γεμάτη θλίψη μια Ferrari F40 να γίνεται παρανάλωμα του πυρός στο Μονακό. Για να συνέλθουμε, θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πλάνα μεγαλείου από την κορυφαία Ferrari όλων των εποχών. Πλάνα που να «στάζουν» δεκαετία του 80 και προκαλούν ρίγη, τόσο με τον ήχο και την εικόνα του αυτοκινήτου, όσο και με την παρουσία του «Γέρου»: του ίδιου του Έντσο Φεράρι!

Δείτε ακόμα: Ψάχνετε για εργασία; Η Ferrari θέλει 400 άτομα!

Το 1987, χρονιά που παρουσιάστηκε η F40, το Μαρανέλο ανέθεσε στο γιαπωνέζικο περιοδικό «Car Graphic» να δημιουργήσει ένα promo video. Σε αυτό, έπρεπε να αναγράφονται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, να φαίνεται το εντυπωσιακό αμάξωμα από κάθε γωνία, να υπάρχει φυσικός ήχος, εννοείται να μην λείπουν οι σκηνές «δράσης» και φυσικά, το σπικάζ να γίνεται από τον ίδιο τον Φεράρι. Στα 14 λεπτά και 50 δλ. που ακολουθούν, Ιάπωνες και Ιταλοί καταφέρνουν κυριολεκτικά να μας σηκώσουν την τρίχα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari F355 Berlinetta «ξανανιώνει» μετά από 12 χρόνια!

Να θυμίσουμε πως η F40 ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και λανσαρίστηκε υπό την επίβλεψη του «Γέρου» (βλέπε Έντζο Φεράρι), θεωρείται κατά γενική ομολογία ως το καλύτερο και πιο ποθητό αυτοκίνητο της Ferrari, αποδίδοντας 478 ίππους (484 στην Αμερική) στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. από τον twinturbo 2.9 V8 κινητήρα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 4,1 δλ., με την τελική να ξεπερνάει τα 315 χλμ./ώρα. Σε ανεξάρτητες μετρήσεις, δε, η F40 είχε ξεπεράσει τα 320 χλμ./ώρα (321 για την ακρίβεια).

 

Get it on Google Play Download on the App Store