Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Η σημερινή γενιά του WRX STI οδεύει προς το τέλος, με την επόμενη να φημολογείται εντόνως πως θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Subaru και Toyota. To όνομα «Impreza» δεν προϋπαντίζει το STI εδώ και χρόνια. Όμως ο θρύλος της Subaru Tecnica International, γιγαντώθηκε από τα Impreza STI.

Δείτε ακόμα: Aυτό είναι το πιο δυνατό Subaru WRX STI όλων των εποχών!

Και ακόμα σήμερα «ξυρίζουν» κόσμο, όπως αποδεικνύει το παρακάτω video. Ο οδηγός μιας Lamborghini Huracan αποφάσισε να «ανοίξει» με ένα στρογγυλοφάναρο STI, προφανώς στηριζόμενος στα 610 άλογα και τα 560 Nm ροπής του 5.2 V10 FSI. H Huracan μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,2 δλ. και να αγγίξει τα 325 χλμ./ώρα. Υπό εργοστασιακές συνθήκες, ο θρυλικός EJ20 δεν μπορεί να σταθεί με τα 265 άλογα και τα 343 Nm ροπής, τα οποία η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε 330 ίππους και 393 Nm. Το θέμα είναι ότι ο 2λιτρος τούρμπο boxer χαρακτηρίζεται από έφεση στην βελτίωση και μπορεί με άνεση να εμφανίσει ακόμα και τα διπλά.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Κάτι που ενδεχομένως ισχύει στην προκειμένη, καθώς αν κρίνουμε από την άνεση με την οποία «ισοπεδώνει» το ιταλικό supercar, o κινητήρας δεν αποκλείεται να αποδίδει κοντά στους 700 ίππους. Μάλιστα, η κόντρα διεξάγεται εν κινήσει δίνοντας στο τέκνο της Sant’Agata το πλεονέκτημα του kickdown. Παρ΄όλο το χειροκίνητο 6άρι, το Impreza δεν δυσκολεύεται να αφήσει στον καθρέπτη του την Huracan.

https://www.facebook.com/streetfx/videos/537959783396756/

Get it on Google Play Download on the App Store