To Ηonda Civic Type R «δικάζει» τον ανταγωνισμό (+video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους σφετεριστές του θρόνου στην κατηγορία των hot hatches να προκαλούν το Civic Type R. Κάτι που σημαίνει ότι προκαλούν και την τύχη τους, καθώς το «Τάπερ» παραμένει το πιο ισχυρό μπροστοκίνητο της «αγέλης» με 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής σταθερά από τις 2.500 μέχρι τις 4.500 σ.α.λ. To νέο Renault Megane RS 280 Cup των 280 ίππων και 391 Nm ροπής αλλά και το Hyundai i30 N Performance των 275 ίππων με τα 353 Nm ροπής διατηρούν τις ενστάσεις τους, όμως κατά πόσο μπορούν να τις «καταθέσουν» πειστικά;

Δείτε ακόμα: Η ανατομία του μοτέρ-«τιμωρού» του Honda Civic Type R (+video)

Όπως θα δούμε και στο video, όχι πολύ. Στα χαρτιά το Megane ισοφαρίζει το Civic για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, απαιτώντας αμφότερα 5,8 δλ. Το i30 γνωρίζει εξαρχής ότι θα παίξει τον ρόλο του αουτσάιντερ και τον ενστερνίζεται με τα 6,1 δλ. για την ίδια μέτρηση. Όλα διαθέτουν 2λιτρο τούρμπο κινητήρα και 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο, με το Megane RS να προσφέρει την επιλογή 6τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη και την Hyundai να προσθέτει ένα αντίστοιχο σύστημα μετάδοσης στα τέλη του 2019. Οι ταχύτερες αλλαγές και η συνδρομή launch control που συνοδεύει κιβώτια του είδους σε τέτοια αυτοκίνητα, ενδεχομένως να τροποποιήσουν την μοίρα του γαλλικού και κορεατικού hot hatch.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες μεταξύ 5 «καυτών» μικρομεσαίων! (+video)

Μέχρι τότε, όμως, το Civic Type R θα εξακοντίζεται στην εκκίνηση και θα χάνεται στο βάθος της ευθείας, όπως ακριβώς κάνει εδώ. Να σημειωθεί πως η Honda δεν σκέφτεται την τοποθέτηση άλλου κιβωτίου πέραν του παραδοσιακού χειροκίνητου, όμως η τετρακίνηση και η αύξηση της ιπποδύναμης στα 400 άλογα είναι στα υπόψιν.

Get it on Google Play Download on the App Store