Toyota Hilux 450 ίππων «σκίζει» την άσφαλτο (+video)

Είδαμε τις προάλλες το κτηνώδες Toyota Tacoma των 900 ίππων. Όμως ο Έλληνας θέλει κάτι γνώριμο για να ταυτιστεί. Καλή η «αμερικανιά» αλλά σαν το παλιό, καλό, αγαπημένο Hilux δεν έχει. Ιδού λοιπόν ένα απόκοσμο δείγμα, 450 ίππων και προορισμό το drift.

Δείτε ακόμα: Toyota Hilux 2.4D-4D στα 185 άλογα από 150

Το αγωνιστικών προδιαγραφών Hilux που βλέπουμε θα απολαύσουμε να εξαϋλώνει τα πίσω ελαστικά του, είναι μια ιδιοκατασκευή από την Αυστραλία. Ο Nigel Petrie συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα drift με Nissan Silvia, όμως αποφάσισε πως χρειαζόταν κάτι διαφορετικό. Ή, για να ακριβολογούμε, μια αγροτική παραλλαγή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια μίξη Hilux με το ομοεθνές sportscar;

Το πλαίσιο της απίστευτης κατασκευής είναι σωληνωτό, ενώ -όπως στο προαναφερθέν Tacoma- το αμάξωμα αποτελείται κατά κύριο λόγο από πολυεστέρα. Το μοτέρ προέρχεται από Silvia S13, η ανάρτηση εξυπακούεται πως είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και το διαφορικό μπλοκέ, ενώ τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο. Η οποία ισχύς ανέρχεται στα 450 άλογα, απόρροια των βελτιώσεων που έχουν γίνει στον SR20DET. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο αγροτικό «παντρεύτηκε» με τον κινητήρα του Silvia, καθώς η συγκεκριμένη μετατροπή είναι συνήθης. Καλή ώρα το συγκεκριμένο Datsun.

Διαβάστε επίσης: Toyota: η 2.0 λτ. Supra πατάει καλύτερα από τη μεγάλη

Δεν χρειάζονται περαιτέρω λόγια. Αναλαμβάνουν τα χέρια του Petrie, ο ήχος του τετρακύλινδρου μοτέρ και φυσικά οι γωνίες που παίρνει το μοναδικό Hilux.

Get it on Google Play Download on the App Store