Οι ταξινομήσεις Σεπτεμβρίου φανέρωσαν το κόλπο του Αυγούστου

Ο περασμένος Αύγουστος προκάλεσε την έκπληξη σε πολλούς στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς η αύξηση των ταξινομήσεων ήταν… εξωπραγματική. Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το φετινό Αύγουστο ήταν αυξημένες κατά 50,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει να ξεκουράζεις το πόδι σου στον συμπλέκτη (+video)

Όμως, οι ταξινομήσεις Σεπτεμβρίου είναι δραματικά μειωμένες κατά 17,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Σ.Ε.Α.Α. οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το Σεπτέμβριο του 2018 υπήρξαν μειωμένες κατά 17,2% ως προς το μήνα Σεπτέμβριο 2017. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 4.922 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι το νούμερο αυτό ήταν στα 5.947 αυτοκίνητα.

Πάντως από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 20,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Συνολικά από την αρχή του έτους έχουν ταξινομηθεί 84.076 καινούργια επιβατικά.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη προσφορά σε καινούργιο Opel Astra 1.6 diesel

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Σ.Ε.Α.Α. η μεγάλη αύξηση ταξινομήσεων του περασμένου Αυγούστου οφείλεται στο ότι προστέθηκαν εκκρεμείς ταξινομήσεις του Ιουλίου και αφετέρου, κυρίως, στο ότι η έλευση της κοινοτικής νόρμας από 1/9/2018 σχετικά με τις νέες μετρήσεις εκπομπών ρύπων, προέτρεψε τους διανομείς να επιταχύνουν ταξινομήσεις που θα υλοποιούνταν στη συνέχεια.

Get it on Google Play Download on the App Store