Ποια αυτοκίνητα πουλάνε στην Ευρώπη;

Η Jato Dynamics για ακόμα ένα μήνα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ταξινομήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την αγορά να εμφανίζει μια ελαφριά αύξηση συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2018.

Σύμφωνα με τους αναλυτές και ο φετινός Ιούλιος ήταν ένας καλός μήνας, όντας αυξημένος σε επίπεδο πωλήσεων κατά 1,2% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα το 2018. Συνολικά τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν 1.325.600 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει για την αγορά αγροτικού οχήματος;

Σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, σταθερή και ανοδική δύναμη είναι αυτή της Γερμανίας, εν αντιθέσει με τις αγορές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν πτωτική τάση. Ενδιαφέρον όμως έχει το πως μοιράζονται την αγορά οι κατασκευάστριες εταιρείες και ποιες είναι στην κορυφή των προτιμήσεων του αγοραστικού κοινού.

Αυτό που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη είναι η τρίτη του Dacia Sandero τον Ιούλιο με 20.890 αυτοκίνητα, νούμερο το οποίο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 ήταν αυξημένο κατά 22,3%. Ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια η Ρουμάνικη κατασκευάστρια εταιρεία έχει κάνει τρομερά άλματα προόδου κατασκευάζοντας πιο σύγχρονα μοντέλα, με πρώτο και καλύτερο το Duster, το οποίο έχει αγαπηθεί κι αυτό από το αγοραστικό κοινό.

Διαβάστε επίσης: Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν στην Ρωσία;

Για ακόμα ένα μήνα το VW Golf είναι στην κορυφή, με 32.248 ταξινομήσεις οι οποίες συγκριτικά με το 2018 είναι μειωμένες κατά 17,5%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ακόμα ένα μοντέλο της VW, το Polo με 21.248 μονάδες. Η πρώτη πεντάδα των πωλήσεων συμπληρώνεται με το Renault Clio (20.062 ταξινομήσεις) και το VW Tiguan (19.693 ταξινομήσεις). Πιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στους παραπάνω πίνακες.

Get it on Google Play Download on the App Store