Η Nissan θα εξοπλίσει το νέο Skyline με πρωτόγνωρα επικουρικά συστήματα

Η Nissan παρουσίασε την πρώτη παγκοσμίως τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού, συνδυάζοντας την πλοήγηση σε αυτοκινητοδρόμους, με τη δυνατότητα διατήρησης της πορείας σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Λειτουργώντας ως επέκταση του βραβευμένου συστήματος ProPILOT, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ιαπωνική αγορά με το Nissan Skyline, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, το νέο σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Δείτε ακόμα: Η Nissan επαναφέρει τον θρυλικό RB26 DETT!

Προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι τελευταίες λειτουργίες του νέου συστήματος, οι οδηγοί πρέπει πρώτα να ορίσουν τον προορισμό τους στο σύστημα πλοήγησης, σχεδιάζοντας μια προκαθορισμένη διαδρομή του ταξιδιού. Μόλις το αυτοκίνητο εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο, η οδήγηση με το νέο σύστημα πλοήγησης καθίσταται διαθέσιμη.

Κατά την ενεργοποίηση και αφού έχει οριστεί μια προκαθορισμένη διαδρομή, το σύστημα θα βοηθήσει τον οδηγό να ταξιδέψει σε μια οδική αρτηρία με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, μέχρις ότου να φτάσει στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου που ορίζει η διαδρομή του, βοηθώντας τον να χειριστεί αλλαγές και τυχόν εκτροπές στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το νέο ProPILOT επιτρέπει επίσης την οδήγηση χωρίς τα χέρια του οδηγού να είναι στο τιμόνι, ενόσω το όχημα κινείται σε μια συγκεκριμένη λωρίδα. Όταν το όχημα προσεγγίζει ένα απρόσμενο εμπόδιο ή όταν περνάει ένα πιο αργό όχημα, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό αλλαγής της διέλευσης, βάσει πληροφοριών από το σύστημα πλοήγησης και ανίχνευσης 360 μοιρών. Παράλληλα, παρέχεται μια διαισθητική ηχητική και οπτική καθοδήγηση στον οδηγό, ο οποίος καλείται να θέσει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών με ένα διακόπτη.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Nissan GT-R λέγεται και «Godzilla»;

Το όχημα χρησιμοποιεί συνδυασμό καμερών, ραντάρ, σόναρ, GPS και τρισδιάστατων δεδομένων χάρτη υψηλής ευκρίνειας 3D (HD), για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο (με εύρος δράσης 360ο) όπως και για την ακριβή θέση του στο δρόμο. Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρει μια ομαλή οδηγική εμπειρία, παρόμοια με αυτή ενός έμπειρου οδηγού. Ένα σύστημα παρακολούθησης του οδηγού στην καμπίνα, επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η προσοχή του βρίσκεται στο δρόμο.

Η έκδοση του ProPILOT για κίνηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 2016 με το minivan Nissan Serena στην Ιαπωνία και απέσπασε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Japan Car of the Year Innovation Award.

Get it on Google Play Download on the App Store