Κρυώνεις; Το νέο VW Golf σε ακούει και σε φροντίζει!

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το 8ης γενιάς VW Golf βρίθει τεχνολογίας, η οποία είναι ταγμένη στο να προστατεύει τον οδηγό, αλλά και να τον κάνει να νιώθει πιο άνετα μέσα στην καμπίνα.

Οι φωνητικές εντολές έχουν αρχίσει και καθιερώνονται στις λειτουργίες των σύγχρονων μοντέλων. Μέσω αυτών, ο οδηγός ή επιβάτες μπορούν να ζητήσουν διάφορα.

Δείτε ακόμα: Τι κάνει το Multi Collision Brake στο VW Polo;

Να ανεβάσουν την ένταση του ηχοσυστήματος, να καλέσουν μια επαφή από το κινητό τους τηλέφωνο, ή να τους βρουν μια διεύθυνση στο GPS. Τώρα όμως, η VW το πάει ένα βήμα παραπάνω και εφαρμόζει την εν λόγω τεχνολογία στο σύστημα κλιματισμού. Το εξελιγμένο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τα λόγια του οδηγού και ανάλογα τα θέλω του, να ρυθμίζει τη θερμοκρασία της καμπίνας.

Το νέο σύστημα ονομάζεται Air Car Climatronic, είναι τριών ζωνών, διαθέτει φίλτρο αλλεργιών κι ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Παραδοσιακά όμως το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί και μέσω των χειριστηρίων αφής. Εξαιρετικά βολικές είναι οι πέντε προκαθορισμένες επιλογές (Clear View, Warm Feet, Warm Hands, Cool Feet, και Fresh Air) που ζεσταίνουν ή δροσίζουν ή ξεθολώνουν τα τζάμια.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Tiguan Allspace για όσους τα θέλουν όλα

Οι παραπάνω επιλογές είναι στο μενού «Smart Climate» το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τη θερμοκρασία με τον παραδοσιακό τρόπο, απλά με τα δάχτυλά του. Αν για παράδειγμα θέλει να ζεστάνει τα πόδια του, απλά επιλέγει το εικονίδιο για «ζεστά πόδια» και το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία, στέλνοντας ζεστό αέρα στους αεραγωγούς των ποδιών. Το ίδιο και για τα χέρια με την ανάλογη επιλογή. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως οι συγκεκριμένες λειτουργίες απενεργοποιούνται μόνες τους. Δηλαδή μόλις το σύστημα αντιληφθεί ότι όντας ζεστάθηκαν τα χέρια ή τα πόδια σας επιστρέφει στην αρχική του επιλογή.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store