Υδρόψυκτο κράνος από τον Pininfarina

Οι θιασώτες των δύο τροχών βιώνουν -κυριολεκτικά- στο πετσί τους τη σημασία του κράνους, ειδικά την αξία μιας ποιοτικής κατασκευής. Και δεν μιλάμε μόνο για τον αναντίρρητα ζωοδόχο ρόλο που διαδραματίζει στην ασφάλεια, αλλά και την διευκόλυνση της διαδικασίας οδήγησης.

Δείτε ακόμα: Πόση διαφορά κάνουν 4 βαθμοί Κελσίου στο φρενάρισμα;

Ο πασίγνωστος οίκος Pininfarina και η αμερικανική εταιρία κατασκευής κρανών Roux Helmets, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία κρανών με ενσωματωμένο κύκλωμα υδρόψυξης! Τα δυο κράνη σχεδιάστηκαν με γνώμονα τους αγώνες μονοθεσίων, αλλά και πρωταθλημάτων GT, με τις προδιαγραφές να φτάνουν μέχρι την κορωνίδα του motorsport: την Formula 1. Καρδιά τους είναι το σύστημα CoolX, το οποίο αποτελείται από ένα κύκλωμα σωληνώσεων και μια μικρή μονάδα ψύξης, που διατηρεί το νερό στους 11 βαθμούς Κελσίου. Με αυτό τον τρόπο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κράνους διατηρείται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα από την εξωτερική, η οποία στο cockpit ενός αγωνιστικού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς σε μια θερμή μέρα. Βάλτε και τις πυρίμαχες φόρμες που φοράνε οι οδηγοί και έχετε μια μικρή αίσθηση, από την δυσφορία που αισθάνονται και το πόσο ευεργετικό είναι ένα -τρόπον τινά- κλιματιζόμενο κράνος.

Το κράνος συνδέεται με το σύστημα CoolShirt, που χρησιμοποιεί ανάλογη τεχνολογία για να διατηρεί τον κορμό του οδηγού δροσερό. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο και ακουστικά με ακύρωση ήχου, αλλά και το σύστημα Release Equipped που επιτρέπει την ταχύτατη απασφάλιση και αφαίρεσή του σε περίπτωση ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Οδήγηση στη βροχή και τι πρέπει να προσέχουμε

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το Οκτώβριο του 2020 και η εταιρία με έδρα την Φλόριντα ανακοίνωσε πως ετοιμάζει εκδόσεις για τους αναβάτες, προσφέροντας συνδεσιμότητα Bluetooth και φωνητικές εντολές για smartphone. Η μεγάλη κουβέντα γύρω από τα κράνη -πέρα από το ότι πρέπει να βρίσκονται στο κεφάλι, αντί χεριών, θηκών και λοιπών «όμορφων» που βλέπουμε στους δρόμους- αφορά το κόστος. Για την ακρίβεια, ανάλογα και της εκάστοτε οικονομικής δυνατότητας, πόσο κοστολογεί καθείς το κεφάλι του επιλέγοντας το ανάλογο προστατευτικό μέσο. Οι τιμές για τα πρωτοποριακά κράνη της Roux ξεκινούν από τα 1.200 δολάρια (1.070 ευρώ) και φτάνουν τις 5.000 (4.460 ευρώ). Φυσικά,δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για εξ ολοκλήρου ανθρακονημάτινη κατασκευή.

Get it on Google Play Download on the App Store