Ανατρεπτικό νέο Nissan Micra και με ντίζελ κινητήρα

Ντεμπούτο κάνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το νέο Nissan Micra, το οποίο αλλάζει πλήρως και σε κάθε επίπεδο, αφήνοντας στο παρελθόν το «low budget» προφίλ του προγενέστερου μοντέλου.


Προορισμένο για την Ευρώπη, το νέο Micra με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το Sway Concept, είναι χαμηλότερο, πλατύτερο και μακρύτερο από τους προκατόχους του και προσφέρει μεγαλύτερους χώρους. Επίσης, εφοδιάζεται με νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ εξοπλίζεται από ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Εξωτερικά απέβαλλε στο στρογγυλεμένο σχεδιασμό των παλαιότερων Micra και διαθέτει αιχμηρές γραμμές, ανάγλυφες επιφάνειες, κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες, φώτα σχήματος μπούμερανγκ πίσω και την χαρακτηριστική μάσκα V. Κάποιες σχεδιαστικές ομοιότητες με το Renault Clio (ειδικά στο πλάι) στο οποίο βασίζεται, δεν κρύβονται. Το νέο Micra συνδυάζεται με μια επιλογή από 10 εξωτερικά χρώματα, περιλαμβανομένου και του Energy Orange, ενώ προσφέρονται 125 διαφορετικές παραλλαγές εξατομίκευσης στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Κερδίστε αυτό το Nissan Qashqai των 1.500 ίππων με 12 ευρώ!

Στο μοντέρνο σχεδιαστικά θάλαμο των επιβατών, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση του οδηγού, με μια χαμηλότερη θέση οδήγησης, πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι και καλύτερη ρύθμιση του καθίσματος, καθώς και των πεντάλ και επιλογέα των ταχυτήτων. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μεταξόνιο και τις υπόλοιπες εξωτερικές διαστάσεις προσφέρει ευρυχωρία.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα, όπως είναι τα εξής: Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), High Beam Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου), τα οποία αποτελούν τα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, ως αναπόσπαστο μέρος του Nissan Intelligent Mobility.

Διαβάστε ακόμα: Μετατροπή Toyota GT86 με κινητήρα από Nissan GT-R!

Ένα ακόμα αποκλειστικό χαρακτηριστικό του νέου Micra αποτελεί το ηχοσύστημα έξι ηχείων Bose Personal, που αναπτύχθηκε μετά από στενή συνεργασία με τη Nissan. Συν τοις άλλοις, το νέο Micra εφοδιάζεται με μια κεντρική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών που παρέχει πρόσβαση στα συστήματα ήχου και δορυφορικής πλοήγησης, στο κινητό τηλέφωνο, σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών, όπως και στο Siri voice control της Apple μέσω του Car Play.

Για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του νέου Micra στο δρόμο περιλαμβάνονται τα συστήματα Active Ride Control για περισσότερη άνεση και Active Trace Control για μειωμένη υποστροφή και πιο άμεσο  χειρισμό. Επιπλέον εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει καλύτερη αίσθηση και απόκριση.

Σε ό,τι αφορά του κινητήρες, το νέο Micra αρχικά θα διατίθεται με έναν 0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον diesel 1.5 λίτρων με απόδοση 90hp. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρου με 73hp.

Το νέο Nissan Micra θα κατασκευάζεται στη Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2017.

Παρακολουθείστε παρακάτω και τα βίντεο με το νέο Micra:

Get it on Google Play Download on the App Store