Νέο Nissan Z τον Οκτώβριο

Στην Έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβριο θα παρουσιάσει η Nissan τον αντικαταστάτη του 370Z σε πρωτότυπη μορφή, με το νέο «Z» μοντέλο να αναμένεται στις ίδιες διαστάσεις με το τωρινό, αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό design, που θα εξελίξει τις γραμμές του πρωτότυπου ESFLOW του 2011.


Στο πεδίο του κινητήρα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σαν αρχικό μοτέρ θα δούμε τον 3λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κουπέ Q60 της «αδελφής» Infiniti, με 300 άλογα ισχύος. Αμέσως μετά θα έρθει η ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα αυτού με 400 άλογα στις 6.400 στροφές και 474 Nmροπής στις 1.600 στροφές.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια υβριδική έκδοση, που θα συνδυάσει τον αρχικό V6 των 300 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, έχοντας απόδοση η οποία θα αγγίζει τους 500 ίππους, αλλά και πιο χαμηλή κατανάλωση. Στα κιβώτια, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον για τους 2 βενζινοκινητήρες, θα έχουμε ένα 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Φοβερό drift show με δύο Nissan 370Z 1.000 ίππων! (video)

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα δούμε στο δρόμο το μοντέλο παραγωγής, αυτό αναμένεται να συμβεί το 2019. Στόχος μάλιστα της Nissan σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, είναι το νέο «Ζ» μοντέλο να έρθει με μια πιο προσιτή τιμή εκκίνησης (30.000 δολάρια αναμένεται να κοστίζει η αρχική έκδοση στις Η.Π.Α.), ώστε να διευρύνει το κοινό του μέσα στους φίλους της μάρκας και όχι μόνο.


Get it on Google Play Download on the App Store