Skoda Yeti ντίζελ 1.6 TDI GreenLine

Το Yeti με το ντίζελ κινητήρα των 1.6 λτ. εφοδιάζεται με το πακέτο «GreenLine», το οποίο περιλαμβάνει σύστημα Start/Stop, μακρύτερης κλιμάκωσης 5τάχυτο κιβώτιο, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και χαμηλωμένη κατά 20 χλστ. ανάρτηση (διαβάστε εδώ τη δοκιμή του ανανεωμένου Yeti). Όλα αυτά στοχεύουν στην χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και τον περιορισμό των εκπομπών CO2, κάτι που επιτυγχάνεται και μόνο θετικά οφέλη έχει για τον κάτοχό του. Όσον αφορά στον κινητήρα με τα 250 Nm ροπής είναι πρόθυμος στις εντολές του οδηγού και διαθέτει θετικό τράβηγμα, ο θόρυβος που παράγει δεν ενοχλεί και οι επιδόσεις που προσφέρει είναι πολύ ικανοποιητικές. Πολύ καλά χαρακτηριστικά παρουσιάζει το Skoda Yeti 1.6 TDI GreenLine και στο δρόμο, όπου εμφανίζεται σταθερό και ουδέτερο σε κάθε διαδρομή και με τον οδηγό να λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι.

Στο εσωτερικό του SUV της Skoda η ποιότητα είναι προσεγμένη, καθώς στο πάνω μέρος του ταμπλό έχει γίνει χρήση μαλακού υλικού, ενώ και τα υπόλοιπα σκληρά πλαστικά ικανοποιούν όπως ισχύει αντίστοιχα και με την συναρμολόγηση. Την πρακτικότητα που προσφέρει το άνετο εσωτερικό του ενισχύουν σημαντικά τα πίσω καθίσματα που χωρίζονται σε τρία τμήματα, είναι συρόμενα σε μια διαδρομή 80 χλστ., αναδιπλώνονται πλήρως και αφαιρούνται, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουν την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από τα 405 έως τα 1.760 λτ.

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός-πίσω, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, air condition και ράδιο CD.

Τιμή από: 21.990 ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας: 107,1 ευρώ

Τεκμήριο: 6.400 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.598 κ.εκ., Ισχύς: 105/4.400 ps/σ.α.λ., Ροπή: 250/1.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 12,1 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,6 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 119 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store