Renault Clio 1.5 diesel 90 hp




Στο Clio ο ντίζελ των 1.5 λίτρων με απόδοση 90 ίππων (υπάρχει και με 75 hp) ταιριάζει κατάλληλα, αφού καταφέρνει και το κινεί σε σβέλτους ρυθμούς καταναλώνοντας σε πραγματικές συνθήκες γύρω στα 5,0+ λτ./100 χλμ. πετρέλαιο. Το 8βάλβιδο αυτό μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις, είναι πρόθυμο και η λειτουργία του είναι γραμμική, ωστόσο ο θόρυβος και οι κραδασμοί που παράγει δεν απουσιάζουν. 

Την σύγχρονη εικόνα που παρουσιάζει το νέο Clio ενισχύει και το πολύ μοντέρνο εσωτερικό του, όμως ποιοτικά η ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών δεν του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα. Μεγάλη προσοχή έχει δώσει η Renault και στην οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια και τις ανέσεις που παρέχει το νέο Clio, το οποίο σε σχέση με το προγενέστερο έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια, καθώς και πιο ενισχυμένο πλαίσιο. Ικανοποιητικοί παρουσιάζονται οι χώροι για τους επιβάτες, αν και για τα 4 μέτρα μήκους του αμαξώματος θα μπορούσαν να ήταν καλύτεροι, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 300 λίτρα.

(+) Ροπή κινητήρα, χαμηλή κατανάλωση, άνεση, οδική συμπεριφορά, χώρος αποσκευών, σχεδίαση μέσα – έξω

(-) Θόρυβος κινητήρα σε γρήγορους ρυθμούς κίνησης, ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών στο εσωτερικό

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, air condition και ράδιο CD.

Τιμή από: 14.800 ευρώ (με απόσυρση), Τεκμήριο: 5.800 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.461 κ.εκ., Ισχύς: 90/4.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 220/1.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,7 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,4 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 90 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις




Get it on Google Play Download on the App Store