Η ηλεκτρική Mercedes SLS AMG κάνει ρεκόρ στο Ring




Με χρόνο 7:56.234 η Mercedes SLS AMG Coupe Electric Drive κάνει ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο EV αυτοκίνητο με χρόνο κάτω από τα 8 λεπτά. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα "καθαρό" αυτοκίνητο που δεν εκπέμπει καθόλου καυσαέρια, διαθέτει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλά αυτοκίνητα με θερμικά μηχανικά σύνολα.  

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που κινούν όλους τους τροχούς της Mercedes SLS AMG Coupe Electric Drive έχουν συνολική απόδοση 751 ίππων και 1.000 Nm ροπής, επιταχύνουν το σπορ αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα από στάση στα 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Βέβαια εξίσου εντυπωσιακή είναι και η τιμή της  που ανέρχεται στη Γερμανία στις 415.500 ευρώ.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί η SLS AMG Coupe Electric Drive επιταχύνει σε ταχύτατους ρυθμούς, αφού η βελόνα του ταχύμετρου κατά την πλήρη επιτάχυνση ανεβαίνει πιο γρήγορα και από ενός στροφόμετρου. Καλή βέβαια και πολύ ευπρόσδεκτη η υψηλή επιτάχυνση αλλά θα την προτιμούσαμε υπό την συνοδεία ενός "αγριεμένου" σε ήχο θερμικού κινητήρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store