Το φουτουριστικό Honda FCEV Concept στη Γενεύη




Το ιδιαίτερα αεροδυναμικό πρωτότυπο Honda FCEV Concept κάνει την πρώτη του Ευρωπαϊκή εμφάνιση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση του Λος Αντζελες και δηλώνει την πιθανή στιλιστική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου της Honda που θα εμφανισθεί σε ΗΠΑ και Ιαπωνία το 2015, και θα ακολουθήσει η Ευρώπη.

Η επόμενη γενιά του FCEV της Honda θα περιλαμβάνει την παγκοσμίως πρώτη εφαρμογή ενός συστήματος κίνησης κυψελών καυσίμου που δεν υπερβαίνει σε διαστάσεις το χώρο του κινητήρα με αποτέλεσμα να προσφέρει ευρυχωρία και ευελιξία στην καμπίνα για εφαρμογή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου σε πολλαπλούς τύπους οχημάτων στο μέλλον.

Σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις στη συστοιχία κυψελών καυσίμου απέδωσαν πάνω από  100kW ισχύ (136 hp), με πυκνότητα ισχύος τώρα 3kW/L, αύξηση 60%, και το μέγεθος της συστοιχίας να έχει μειωθεί κατά 33%, συγκριτικά με το τρέχον FCX Clarity. Η επόμενη γενιά Honda FCEV προβλέπεται να προσφέρει αυτονομία πάνω από 300 μίλια (480 χλμ.) με σύντομο χρόνο ανεφοδιασμού περίπου τρία λεπτά στα 70 MPa.

Το FCX Clarity, το σημερινό ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου της Honda που παρουσιάστηκε  το 2008 ήταν προάγγελος μιας τεχνολογικής επανάστασης σε επίπεδο σχεδίασης, διάταξης χώρων και απόδοσης. Ως το παγκοσμίως πρώτο αποκλειστικό όχημα κυψελών καυσίμου, το FCX Clarity διαθέτει εντυπωσιακό σχήμα και χαμηλωμένη καμπίνα. Με τη συστοιχία κυψελών καυσίμου ‘V-flow‘ τοποθετημένη στο κέντρο του οχήματος και τον ηλεκτροκινητήρα μπροστά, η Honda μπόρεσε να διατηρήσει το φουτουριστικό στυλ παρέχοντας αυτονομία 240 μιλίων. 




Get it on Google Play Download on the App Store