Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Visio.M από φοιτητές, στοίχισε 7,1 εκ.€!

Οι φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (Technische Universität München) παρουσιάζουν το πρωτότυπο ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο Visio.M, το οποίο κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση eCarTec 2014 και θα μπορούσε να ήταν μοντέλο κάποιας μεγάλης εταιρείας. Οι φοιτητές συνεργάστηκαν με τους ερευνητές του TU München μαζί με ειδικούς από τη βιομηχανία, ενώ το όλο εγχείρημα χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας για δυόμιση χρόνια με το ποσό των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ!

Το Visio.M το οποίο θυμίζει αρκετά σε σχεδίαση BMW έχει αυτονομία γύρω στα 160 χιλιόμετρα τροφοδοτείται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης μόλις 20 ίππων και αντλεί την ενέργειά του από μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 13,5 kWh. Παρά την χαμηλή του απόδοση, το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πλαστικό, αλουμίνιο και συνθετικά υλικά 2θέσιο αυτό όχημα ζυγίζει μόλις 450 κιλά και φτάνει την τελική ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα. Η φόρτιση γίνεται σε έως 4 ώρες μέσω οικιακής πρίζας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην παθητική ασφάλεια που προσφέρει μέσω των ενισχύσεων στο πλαίσιο και ορισμένων πρωτοποριακών στοιχείων όπως είναι οι ενσωματωμένοι αερόσακοι στους προφυλακτήρες και στις πόρτες. Οι αερόσακοι αυτοί ανοίγουν κλάσματα του δευτερολέπτου πριν μια πρόσκρουση, η οποία έχει ανιχνευθεί μέσω των ραντάρ 360 μοιρών που εφοδιάζεται το όχημα. Παράλληλα, σε πλευρική πρόσκρουση το κάθισμα απομακρύνεται από την πόρτα αυξάνοντας έτσι τον ζωτικό χώρο.

Στο εσωτερικό του Visio.M κυριαρχούν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μία στον πίνακα οργάνων και μία στην κεντρική κονσόλα τύπου tabletαπό όπου ελέγχονται όλες οι επιμέρους λειτουργίες.

Get it on Google Play Download on the App Store