Η Opel έχει σχεδόν έτοιμο το νέο Insignia


Το νέο Opel Insignia Grand Sport, όπως θα είναι η ονομασία του, υπόσχεται ένα πλήρως αναβαθμισμένο σύνολο σε σχέση με αυτό που θα αντικαταστήσει, καθώς έχει γίνει εντατική δουλειά στον τομέα του στησίματος και της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στη μείωση του βάρους.

Το νέο Opel Insignia, το οποίο εδώ βλέπουμε καμουφλαρισμένο καθώς η αισθητική του έχει πλέον οριστικοποιηθεί, περνά τα τελευταία στάδια δοκιμαστικής οδήγησης, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι και την εμφάνισή του το Μάρτιο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Διαβάστε ακόμη: 29 νέα μοντέλα ετοιμάζει η Opel

Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε μέχρι τότε για να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, καθώς γνωρίζουμε ήδη αρκετές. Συγκεκριμένα, το νέο Opel Insignia Grand Sport θα είναι κατά 175 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, όντας ταυτόχρονα χαμηλότερο κατά 29 χλστ. και με μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 92 χλστ.

Η Opel υπόσχεται αναβαθμισμένο πλαίσιο FlexRide το οποίο δοκιμάστηκε εκτενώς, μαζί με ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, μέσα από πολλά απαιτητικά χιλιόμετρα στη θρυλική πίστα Nurburgring.

To αναβαθμισμένο FlexRide μπορεί να προσφέρει μία ιδιαίτερη εμπειρία στον οδηγό, μέσα από τα οδηγικά προγράμματα Sport Mode, Standard και Tour, ρυθμίζοντας αναλόγως την ανάρτηση, την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού, την παρεμβατικότητα του συστήματος ESP και φυσικά τη συμπεριφορά του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων (στo Sport Mode αλλάζει ταχύτητες πιο κοντά στον κόφτη).

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι το νέο SUV της Opel

Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από τις παραπάνω επιλογές το πλαίσιο FlexRide προσαρμόζει ηλεκτροϋδραυλικά τα αμορτισέρ στο οδόστρωμα και τις τρέχουσες συνθήκες 500 φορές το δευτερόλεπτο ή 30.000 φορές το λεπτό.

Περισσότερα για το νέο Opel Insignia Grand Sport θα έχουμε όσο πλησιάζουμε προς την παρουσίασή του. Μέχρι τότε ας το παρακολουθήσουμε έστω και καμουφλαρισμένο, στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store